Politika

preokret u škorinoj stranci

Radić: Vodit ću Domovinski pokret do unutarstranačkih izbora na jesen

Radić: Vodit ću Domovinski pokret do unutarstranačkih izbora na jesen
RTL

V.d. predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić priopćio je u srijedu da će do unutarstranačkih izbora voditi stranku, no istaknuo da se na jesen neće kandidirati za predsjednika, već će to biti osoba koja okuplja i ima pobjednički mentalitet.

“Iako je mnoge iznenadila i pritom izazvala značajne javne reakcije, ostavka Miroslava Škore na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta, prije svega je visoko moralan čin”, istaknuo je Radić u priopćenju javnosti nakon što je dosadašnji predsjednik Miroslav Škoro dao neopozivu ostavku na mjesto predsjednika stranke,

Ocijenio je da je to demonstracija odgovornosti prema brojnom članstvu, simpatizerima i biračima,dodavši da njihovo povjerenje  nije naruđeno najnovijim događajima, nego je sada još i veće. 

“Naročito nam je drago što je Miroslav Škoro i nakon ostavke odlučio ostati u politici te time pridonositi stranačkim, ali prije svega - nacionalnim interesima; i kao potpredsjednik Hrvatskog državnog sabora i kao član DP-a”, istaknuo je.

Istaknuo je da će zbog “časnog poteza kakav još nije zabilježen u stranačkom životu Hrvatske” osobno kao vršitelj dužnosti predsjednika stranke, predložiti da se izglasa novi Statut Domovinskog pokreta i uvede institucija počasnog predsjednika, jer je Škoro svojim radom i političkim djelovanjem zaslužio to biti.

Radić: Vučemilović teško prihvaća neopozivu ostavku svog brata

Radić se osvrnuo i na istupe Škorine sestre, Vesne Vučemilović, istaknuvši da ona “teško prihvaća neopozivu ostavku svoga brata”.

Poručio je da u Domovinskom pokretu na nju nikada nisu gledali kao na sestru njihovog dojučerašnjeg predsjednika, već prije svega, kao na jednu od najaktivnijih zastupnica, koja je uvijek uživala veliku slobodu.

Radić je u poručio da je Vučemilović iznijela ishitrene zahtjeve u javnosti te poručio da ostaje v.d. predsjednik stranke.

Objasnio je i da bi njegovo eventualno odstupanje s dužnosti zamjenika predsjednika DP-a, koji je sukladno Statutu stranke vršitelj dužnosti predsjednika stranke, značilo da DP do Sabora koji treba pripremiti, ostao bez upravljačkih poluga, što bi dovelo do blokade rada stranke.

Vučemilović, ujedno i članica predsjedništva stranke, nije tražila da Radić da ostavku na mjesto predsjednika stranke, već na mjesto političkog tajnika, s obzirom da ga je na tu funkciju izabrao sam Škoro. 

S druge strane, Radić je pozdravio čin glavnog tajnika DP-a, Darija Žepine, koji je podnio ostavku na svoju dužnost odmah nakon Škore pa ocijenio da je to moralan i očekivan potez.

“S obzirom na to da se, sukladno Statutu, glavni tajnik stranke ne bira na stranačkom Saboru, već ga izravno imenuje predsjednik, kojem su, u konkretnom slučaju, ostavkom prestale sve dužnosti - pa je posve normalno da novi predsjednik, nakon jesenskog sabora stranke imenuje i novog glavnog tajnika – svog prvog suradnika”, ističe. 

Radić je poručio kako je ispred njega teška i odgovorna uloga da povede Domovinski pokret u unutarstranačke izbore koji će se održati na jesen. Istaknuo je da će na tim izborima, u maksimalnoj koordinaciji sa predsjedništvom stranke i nadležnim tijela kroz demokratski proces, “još jednom pokazati koliko se razlikuju od drugih političkih organizacija”.

Obratio se i članovima i simpatizerima DP-a poručivši im da će iz ove političke epizode izaći još jači i učvrstiti se kao ključna točka nacionalnog okupljanja za bolju političku budućnost.

Istaknuo je i da se ne namjerava kandidirati za predsjednika stranke, a da će novi predsjednik Domovinskog pokreta biti osoba koja okuplja.

“Uvjeravam vas da će novi predsjednik Domovinskog pokreta biti osoba koja okuplja, osoba koja zrači pobjedničkim mentalitetom i koja će beskompromisno zastupati naše političke vrijednosti, braniti naš svjetonazor i još više podići rejting Domovinskog pokreta”, istaknuo je.


Reci što misliš!