Politika

odluka je čvrsta

Škoro: Vrijeme je da DP nastavi djelovanje pod novim vodstvom

Nakon što je podnio ostavku na dužnost predsjednika Domovinskog pokreta, Miroslav Škoro je u utorak istaknuo da se na to odlučio jer je "sazrelo vrijeme da Domovinski pokret nastavi uspješno političko djelovanje pod drugim, novim vodstvom".

Odluka o napuštanju mjesta predsjednika stranke posljedica slijeda događaja koji je u zadnjih dvije i pol godine u čudnoj kombinaciji politike i medija provukao njegovu obitelj i njega kroz blato. Ne želim provlačiti svoju obitelj kroz blato, oni to nisu zaslužili, rekao je Škoro govoreći za N1 o razlozima ostavke.

Ocijenio je i kako je Domovinski pokret stranka koja je u godinu dana "napravila čudo". Poručio je kako i dalje vjeruje u tu stranku i u sve ljude.

Ostat ću u stranci i vjerojatno obnašati nešto počasno u toj stranci, rekao je Škoro dodavši kako misli da je to njegova obveza i dužnost.

Međutim, nitko ne smije biti talac, kao što Hrvatska ne smije biti talac trenutnog premijera i predsjednika koji se kao mala djeca igraju s njom, tako ni DP ne smije biti moj talac, poručio je Škoro.

Želja mi je da stranka nastavi dalje uz pomoć svih ljudi koji u stranku vjeruju, dodao je.

Nemojmo zaboraviti da DP stranka koja je u samom startu prozvana ekstremističkom, stranka prema kojoj je trebalo sagraditi sanitarni kordon, stranka koja je skoro pa opasnih namjera, koja je probudila toliko loših emocija kod određenih političara iz čistoga straha. To je drugi razlog (ostavke), pojasnio je.

Volim tu stranku, ja sam je stvorio, rekao je i ustvrdio kako nije bilo sukoba u stranci.

Podsjetio je kako je predsjedničkoj kampanji osvojio 465.000 glasova, u saborskoj parlamentarnoj kampanji DP je osvojio 16 mandata ustvrdivši kako su ga više puta zvali 'luzerom' i gubitnikom.

Nema više stvari u kojima bih vidio mogućnost da pomognem stranci kao netko tko će isticati svoju kandidaturu, drži Škoro. Dodao je kako joj može pomoći znanjem i iskustvom. Nemam nikakav osjećaj gorčine, rekao je.

Ako je netko prekoračio mjere dobrog ukusa provlačeći moju obitelj kroz sve ovo, javno mu opraštam. Idemo dalje da DP bude jaka stranka koja će danas-sutra participirati u vlasti, a da ja malo zbog svog zdravstvenog stanja i svega što sam prošao, odmorim, poručio je predsjednik Domovinskog pokreta u ostavci Miroslav Škoro.


Reci što misliš!