Politika

Nakon prošlotjednog nasilja

Gradonačelnica Washingtona traži stože mjere sigurnosti za inauguraciju Bidena

Gradonačelnica Washingtona traži stože mjere sigurnosti za inauguraciju Bidena
AP Images

Nakon prošlotjednog nasilnog upada pristaša predsjednika Donalda Trumpa u Kongres, gradonačelnica Washingtona zatražila je pojačane mjere sigurnosti tijekom inauguracije novoizabranog predsjednika Joea Bidena, javlja u ponedjeljak Reuters.

Opisavši prošlotjedni marš na Kapitol kao "teroristički napad bez presedana", gradonačelnica i demokratkinja Muriel Bowser je rekla je da inauguracija zakazana za 20. siječnja zahtijeva "drugačiji pristup" u odnosu na sve dosadašnje predsjedničke inauguracije.

"Zatražit ću od lokalnih, regionalnih i saveznih partnera da osnaže međusobnu suradnju te pozivam ministarstvo domovinske sigurnosti da prilagodi pristup inauguraciji na više specifičnih načina", napisala je Bowser u pismu Chadu Wolfu, vršitelju dužnosti ministra domovinske sigurnosti.

Također je od ministarstva domovinske sigurnosti zatražila da koordinira suradnju s ministarstvom pravosuđa, ministarstvom obrane, Vrhovnim sudom i Kongresom kako bi se savezne snage rasporedile za sve savezne zgrade i imovinu. 

Washington je i dalje na visokom stupnju pripravnosti za Bidenovu inauguraciju. Taj događaj tradicionalno privlači na tisuće posjetitelja, ali je je zbog pandemije covida-19 je dopušteni broj ljudi drastično smanjen.

Trump je prošli tjedan rekao da neće nazočiti Bidenovoj inauguraciji.


Reci što misliš!