Politika

#izbori2020

Bernardić: Restart koalicija osigurat će novi početak

Bernardić: Restart koalicija osigurat će novi početak
Davorin Visnjic/PIXSELL

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić pozvao je u utorak iz Virovitice građane Slavonije da izađu na parlamentarne izbore, razmisle o budućnosti i glasaju za Restart koaliciju koja će im, kaže, osigurati novi početak na zdravim osnovama.

"Nije mi drago kad dođem u županiju koja je po mnogo čemu jedna od najsiromašnijih u Hrvatskoj. Boli kada roditelji, djedovi i bake svoju djecu i unuke gledaju preko skajpa. Slavonci su u situaciji da teško žive, nemaju mogućnosti za dostojanstven život, ne rade, ostali su bez posla i ne mogu plasirati poljoprivredne proizvode“, rekao je Bernardić na konferenciji za novinare.

Dodao je da će SDP pokrenuti projekt Slavonija 2030., desetogodišnji plan za revitalizaciju Slavonije i Baranje. Time se želi, kaže Bernardić, podići proizvodnju, omogućiti plasman proizvoda i potporu države malim i obiteljskim gospodarstvima te razvijati kontinentalni turizam čime bi se osigurala dodatnu vrijednost.

"Cilj je da ova regija bude bogata i da ljudi žive dostojanstveno od svog rada. Program imamo, znamo što želimo napraviti“, dodao je.

Komentirajući stanje u Virovitičko-podravskoj županiji ustvrdio je da niz neriješenih i neprocesuiranih afera ruši povjerenje u sustav i institucije da se išta može promijeniti i da pravda ikada može biti zadovoljena.

"Uz ovu županiju su se u zadnje četiri godine vežu  samo afere. Od imovine kojoj se nije moglo dokazati porijeklo i skupih roštiljarnica od 150 kvadrata, do crne kronike u kojoj je još uvijek pod velom tajne tragična smrt pročelnika za financije i nestanka novca iz gradske blagajne", izjavio je Bernardić.

Dodao je da će kompletan program SDP-a predstaviti uskoro.

Osvrnuo se i na kampanju u vrijeme koronakrize naglasivši da je SDP od početka tražio uvjete da svi mogu izaći na skorašnje parlamentarne izbore bez straha od širenja virusa i da se mogu održavati i skupovi, uz poštivanje epidemioloških preporuka.

Bernardić će navečer u Osijeku biti na radnom sastanku izbornog stožera SDP-a za 4. izbornu jedinicu.


Reci što misliš!