Politika

kandidatura

Načelnik Vira Kristijan Kapović u novom političkom izazovu

Načelnik Vira Kristijan Kapović u novom političkom izazovu
vir, pumpe, konferencija

Načelnik Općine Vir Kristijan Kapović najavljuje svoju posljednju kandidaturu na izborima za načelnika Općine Vir, ali i juriš na Županijsku skupštinu sa svojom listom ili koalicijskim savezom.

Prije nego se na sljedećim lokalnim izborima peti i posljednji put kandidira za načelnika Općine Vir, prvi čovjek otoka Vira Kristijan Kapović najavljuje još jedan politički juriš – prema Županijskoj skupštini – kako bi zaokružio projekte i ciljeve koji će predstavljati punu afirmaciju ove otočne općine u infrastrukturnom, turističkom, socijalnom i kulturnom pogledu.

Dok je posljednja virska kandidatura načelnika Kapovića već neko vrijeme poznata i gotova stvar, kandidatura i ciljevi vezani uz Županijsku skupštinu novost su kojom virski načelnik ponovno uzburkava vode u Zadarskoj županiji.

Je li zapravo u pitanju kandidatura za župana?

- Ne, jer ne mogu istovremeno biti općinski načelnik i župan, ali sa svojom listom želim osvojiti dovoljan broj mjesta u Županijskoj skupštini kako bi se konačno presložile karte - kaže Kapović, objašnjavajući kako je riječ o političkoj nužnosti. 

- Vrijeme je da se politika Zadarske županije počne provoditi ravnomjerno uz uvažavanje doprinosa i zasluga svake pojedine općine. Zadarska županija s oko milijardu i 400 milijuna kuna proračuna ne obavlja svoje funkcije kako treba, i to prvenstveno u školstvu, zdravstvu te prostornom uređenju, da ne spominjem kako su njezini upravni odjeli posljednjih 20 godina postali leglo kriminala i korupcije. Zato izlazim na izbore za Županijsku skupštinu, a hoće li to biti moja nezavisna lista ili neki koalicijski savez, još uvijek je otvoreno pitanje. To ćemo riješiti razgovorima - ističe virski načelnik. Tko bi trebali biti ti sugovornici ili partneri na drugom kraju pregovaračkog stola? Odgovor je ponudio sam Kapović:

- Potencijal za promjenu političkih odnosa u Zadarskoj županiji postoji u kontinuitetu već godinama, a to dokazuju svi nacionalni izbori provedeni u gradu Zadru te na razini Zadarske županije u posljednjih 20 godina. Birači centra i lijevog centra ogromnom su većinom podržali kandidate za premijera: Račana 2000. i Milanovića 2011., odnosno Mesića 2000. i 2005., Josipovića 2010. i sada Milanovića 2020. kao kandidate za predsjednika Republike Hrvatske.

Ne zaboravimo, također, kako je najveća šansa za uspjeh opcije centra i lijevog centra na lokalnim izborima u Zadarskoj županiji i gradu Zadru bila kada je svojedobno Romano Meštrović predložio da SDP s partnerima za zadarske čelnike podrži Stanislava Antića, Stanka Banića i Božu Jusupa, ali su na žalost prevagnuli uski stranački interesi i taštine pojedinaca, što je rezultiralo izbornim neuspjehom. Sudjelovao sam aktivno u toj kampanji i podržavao ideju da legendarni zadarski gospodarstvenici Antić, Banić i Jusup budu nositelji koalicije. Tada zbog političke nezrelosti nije uspjelo, ali sada je neko drugo vrijeme te nova prilika za promjene koje svi žele - zaključuje načelnik Vira. 


Reci što misliš!