Politika

na pomolu ostavka

Ministar Kujundžić sazvao izvanrednu pressicu

Ministar Kujundžić sazvao izvanrednu pressicu
Davor Javorovic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković za 15 minuta prima u Banskim dvorima ministra Milana Kujundžića.

Kujundžić je oko 11:25 sati ušao u zgradu vlade, a sastanak s Plenkovićem zakazan je 11:30 sati. Ministar koji to uskoro vjerojatno više neće biti na ulasku u Banske dvore najavio je i obraćanje.

"Lijepo se malo strpite. Ja sam čovjek koji na sve odgovori. Idem malo razgovarati s premijerom, a poslije ću s hrvatskom javnošću naravno preko vas", rekao je novinarima Kujundžić uoči ulaska u zgradu vlade. 

U 12 sati Kujundžić je izašao iz Banskih dvora. Nije se zaustavio pred novinarima za izjavu, ali je zakazao presicu za 13:30 sati u Ministarstvu zdravstva.

Iz vlade su jučer potvrdili da je u subotu održan sastanak s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem te dodali kako u odlukama koje slijede treba pokazati odgovornost i voditi računa o stabilnosti vlade i HDZ-a.

"Strpimo se još koji dan, vidjet ćemo sve početkom tjedna", rekao je Indexu izvor iz vlade vezano uz ministra Kujundžića koji je posljednjih dana pod pritiskom javnosti zbog afere oko imovinske kartice i neprijavljene imovine.

Ministar Kujundžić tijekom vikenda nije odgovarao na pozive.

Tko će ga naslijediti?

Čini se da je smjena Kujundžića potpuno izgledna i da je samo pitanje hoće li sam dati ostavku ili će ga Plenković smijeniti. 

Već se spominje i tko bi mogao naslijediti Kujundžića do kraja mandata.

Navodno bi premijer mogao tu funkciju ponuditi ministrovu pomoćniku Viliju Berošu. Beroš je, inače, neurokirurg i sveučilišni profesor koji se spominjao i kao zamjena Kujundžiću u vrijeme rekonstrukcije vlade.


Reci što misliš!