Politika

pitanje imovine

Dubravka Šuica tvitala: #5millEuros = #FakeNews, GONG odgovorio!

Dubravka Šuica tvitala: #5millEuros = #FakeNews, GONG odgovorio!
Patrik Macek/PIXSELL

Kandidatkinja za potpredsjednicu Europske komisije na svom je Twitter profilu, očito aludirajući na vrijednost svoje imovine, objavila na engleskom jeziku kako je pet milijuna eura Fake News tj, lažna vijest.

Dalje u tvitu nastavlju da su digitalne platforme akteri napretka te da trebamo osigurati da one ne destabiliziraju naše demokracije.

"Trebali bi razvijati zajedničke standarde kao bi se pozabavili s rješavanjem pitanja poput dezinformacija i poruka mržnje u online prostoru", tvitala je kandidatkinja za potpredsjednicu Europske komisije Dubravka Šuica.

Podsjećamo, pitanje njezine imovine prvi je postavio GONG koji je šest pitanja uputio i na odbore Europskog parlamenta na kojima bi Šuica trebala biti saslušana.

To je pak izazvalo negodovanje premijera Andreja Plenkovića koji je optužio ovu nevladinu organizaciju da je produžena ruka SDP-a. A to je pak izazvalo reakcije oporbe, a Šuicu je na objavljivanje imovinske kartice pozvao i predsjednički kandidat Miroslav Škoro.

Nedugo nakon njezinog tvita na istoj društvneoj mreži oglasio se i GONG.

"Dezinformacije nisu sve što ne voli politička elita.

Ima li nominirana povjerenica za demokraciju (i demografiju) neke zloslutne namjere prema demokratskoj kontroli i kontroli vlade?", zapitao se GONG u svom prvom tvitu, a u drugom dodao da je najbolji način za uklanjanje dezinformacija pokazivanje dokaza i dokumenata koji ih opovrgavaju.

Saslušanje Dubravke Šuice na rasporedu je u četvrtak, 3. listopada.


Reci što misliš!