Politika

umjesto Tomislava Zelića

Duje Stanišić novi je vijećnik Mosta u zadarskom Gradskom vijeću

Duje Stanišić novi je vijećnik Mosta u zadarskom Gradskom vijeću
Dino Stanin/PIXSELL

Nakon gotovo tri godine u Gradskom vijeću grada Zadra vijećnik Mosta Tomislav Zelić prepustio je svoj mandat Duji Stanišiću koji ulazi kao neizabrani član s koalicijske liste Akcije mladih i Mosta.

Zelić je bio u Gradskom vijeću umjesto Ante Rubeše koji je mandat stavio u mirovanje sukladno koalicijskom sporazumu između Akcije mladih i Mosta nezavisnih lista. Duje Stanišić osim kao uspješan pjevač javnosti je poznat i kao nekadašnji predsjednik MO Petrčane koji često medijski istupa naglašavajući probleme i nedostatke u Petrčanima. 

Upravo ti medijski istupi ponukali su Tomislava Zelića da svoj mandat ponudi Duji Stanišiću kako bi te i takve probleme istaknuo u Gradskoj skupštini Grada Zadra. Odluka o predaji mandata prihvaćena je od strane Mosta i koalicijskih partnera

Potez Tomislava Zelića rijetko je viđen čin na zadarskoj političkoj sceni: 

"Naravno da mi nije bio problem prepustiti mandat, u skupštinu smo ušli kako bi naglašavali probleme u društva i utjecali na njihovo rješavanje, ovaj put posložilo se tako da je na našoj listi čovjek koji ima puno toga za reći, pa sam zaključio da bi bilo najbolje da to sam i prezentira upravo pred ljudima koji su najodgovorniji za stanje u  Zadru. Jako mi je drago da je Duje prihvatio moj prijedlog, bit će ga  zanimljivo pratiti u Gradskom vijeću, prilika je to da na pravom mjestu artikulira ono čime već godinama istupa u medijima, to su prvenstveno problemi njegovih Petrčana i rad turističke zajednice Grada Zadra, a posebno mi je drago da je Most dobio glasnogovornika s takvima kvalitetnim glasom", našalio se na kraju Zelić.

"Tome mi je ponudio mandat i prihvatio sam ga unatoč mnogobrojnim obavezama jer jednostavno ne želim propustiti priliku izgovoriti u gradskom vijeću sve ono čime već godinama istupam u medijima, a što su vodeći ljudi Zadra uspješno ignorirali, e pa ovaj put me neće moći ignorirati", bio je kratak i jasan novi Mostov vijećnik Duje Stanišić najavivši zanimljivu jesen u Gradskom vijeću.


Reci što misliš!