Politika

NEOBIČAN POTEZ

Grabar Kitarović kandidaturu najavila u listu koji ju je zvao 'bestidnicom'!

Grabar Kitarović kandidaturu najavila u listu koji ju je zvao 'bestidnicom'!
Marko Prpic\PIXSELL/PIXSELL, Dusko Jaramaz/PIXSELL

Mnoge u Hrvatskoj iznenadilo je što je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović svoj ulazak u kampanju najavila u desničarskom Hrvatskoj tjedniku koju ju je u prošlosti nazivao "bestidnicom".

Taj tjednik je u ranije žestoko kritizirao baš predsjednicu te joj je u jednom broju poručio "by, bye Kolinda", a pogrdno je pisao i o premijeru Andreju Plenkoviću. No, sve to nije spriječio predsjednicu da baš u tom listu najavi da kreće u novu bitku za drugi mandat na Pantovčaku. 

Razgovor vođen na dan kad je poginuo hrvatski vojnik u Afganistanu

Glavni urednik i direktor Hrvatskog tjednika Ivica Marijačić u uvodu intervjua s Grabar-Kitarović napisao je da se razgovor s predsjednicom odvio 24. srpnja na Pantovčaku u uredu predsjednice. 

"Dočekala me iznimno srdačno, kao i njezini savjetnici prije toga, na čemu im od srca zahvaljujem. Sebe nikad ne precjenjujem ni podcjenjujem, ali ja sam ipak samo novinar, a ona je u danu kada je u Afganistanu smrtno stradao jedan naš vojnik, posvetila mi čak sat i pol i ukazala poštovanje koje se pamti", napisao je Marijačić.

"Rekao sam predsjedničinim savjetnicima da bi to bila dobra prilika da najavi kandidaturu" 

Za Novi list Marijačić je objasnio kako je došlo do intervjua. 

"Ja već dvije godine želim s njom napraviti intervju i u nekoliko navrata slao sam mailove s pitanjima. No, nikako mi ga nije dala, pa sam u jednom trenutku zaključio da me to više ni ne zanima. Ali, onda su mi predsjedničini savjetnici nedavno javili da bih mogao uživo razgovarati s njom, pa sam im rekao da bi to bila prilika da ona u tom intervjuu najavi kandidaturu.

Znam da je to bilo pomalo pretenciozno, ali na kraju je tako i ispalo. Mislim da nitko nikad nije napravio profesionalan, nezavisan intervju sa Stjepanom Mesićem i Ivom Josipovićem, kao ni s Kolindom Grabar-Kitarović prije mene", rekao je Marijačić te tvrdi kako Grabar-Kitarović zbog tog intervjua neće imati bolji tretman u Hrvatskom tjedniku u budućnosti. 

"Ni u kom slučaju. Ona je svoju prvu kandidaturu najavila u našim novinama, dala nam je dva intervjua dok je još bila pomoćnica glavnog tajnika NATO-a. Ali, ja imam vrlo konkretan svjetonazorski okvir i dosljedno ga primjenjujem. Političare koji se uklapaju u taj naš okvir mi ne kritiziramo, ali kad napuste te vrijednosti, nađu se na našem udaru. Nemamo milosti. Predsjednica neće zbog ovog intervjua imati nikakav povlašteni tretman u Hrvatskom tjedniku. Odlučit ćemo koji kandidat najviše odražava naš svjetonazorski okvir", rekao je  Marijačić. 


Reci što misliš!