Politika

predsjednički izbori

Plenković: Predsjednica će se kandiddirati i bit će kandidatkinja HDZ-a

Plenković: Predsjednica će se kandiddirati i bit će kandidatkinja HDZ-a
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u utorak je u Rijeci, prije sastanka sa stranačkim članstvom, u izjavi za novinstvo najavio da će se predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović kandidirati za još jedan mandat te da će biti kandidatkinja HDZ-a.

Upitan je li zlorabila proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti za najavu nove kandidature, Plenković je kazao da su to "ocjene dijela medija i njezinih kritičara". "Ona je rekla da je došla na Dan pobjede kao predsjednica i da će dolaziti sljedećih pet godina", rekao je, dodajući da su sve ostalo interpretacije.

 Ministar mora, prometa i infrastrukture i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a za Primorsko-goransku županiju Oleg Butković izrazio je zadovoljstvo što je predsjednica iz ovih krajeva. Kazao je da će se na sastanku predstaviti članstvu, što je sve Vlada učinila za ovu županiju. 

 Bit će to dobra motivacija da svi zajedno odradimo dobar posao na predsjedničkim izborima ovdje, gdje predsjednica ima veliku potporu, rekao je Butković.

 Na sastanak HDZ-a PGŽ u Rijeci došli su i predsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković i ministar gospodarstva Darko Horvat.

 Sastanak je priređen nakon posjeta premijera i ministara Brodogradilištu 3. maj u Rijeci.


Reci što misliš!