Politika

s press konferencije

SDP: U Zadru treba osnovati Antikorupcijski odbor ili vijeće!

SDP: U Zadru treba osnovati Antikorupcijski odbor ili vijeće!
HRT/Radio Zadar

U Zadru su nažalost korupcijska ponašanja pravilo i ona obuhvaćaju političke, ugovaračke i nepotističke odnose, upoorili su danas na konferenciji za medije u GO SDP-a Zadar.

- Eklatantan i najsvježiji primjer je pročelnica za kulturu i sport grada Zadra koja je zasjela na mjesto prije nego što je javni natječaj uopće izašao, da ne govorimo o zapošljavanima u školama, vrtićima, muzejima, trgovačkim društvima gdje se ljudi prisiljavaju da uzmu člansku iskaznica da bi mogli dobiti od  radna mjesta, kazao je Ivo Jelušič, član Predsjedništva SDP-a Hrvatske.

Trenutno je Zadarska zračna luka postala  baza gdje slijeću HDZ-ovi  kadrovi, a među kojima je i sin bivšeg Ministra koji je uskočkom optužnicom označen kao osoba koja se nalazi na čelu jako dobro umreženog kartela koji je izvlačio javni novac u cestogradnji.
  
Na takav način tisuće zaposlenih kojima upravlja grad Zadar i Županija kao i članovi njihovih obitelji nažalost postaju taoci HDZ-ove vladajuće strukture i izloženi su stalnim političkim pritiscima, upozoravaju SDP-ovci.

- Posljednji primjeri su elitne lokacije uvale Bregdeti, Vitrenjaka te prostora već bivšeg HAK-a na Relji. Oni su ustvari istinski vladari grada Zadra, a gradonačelnik i njegova uprava ispunjavaju bespogovorno sve njihove zahtjeve i na 24-satnoj usluzi su njima, a ne građanima. 

Na nivou Grada potrebno je osnovati Antikorupcijski odbor ili vijeće čija zadaća bi bila da ispita sve  netransparentne poteze gradske uprave i trgovačkih društava, a posebno u sferi prenamjene prostornih planova i zapošljavanja, te ugovaranja različitih građevinskih radova, zaključuju u SDP-u. 

 


Reci što misliš!