Politika

nema ''beda''

Karamarkova moguća kandidatura ne brine HDZ-ovce

Karamarkova moguća kandidatura ne brine HDZ-ovce
Hrvoje Jelavić/Pixsell

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u Kninu da premijer Andrej Plenković nije u opasnosti zbog kandidature za čelnu funkciju HDZ-a o kojoj razmišlja bivši predsjednik te stranke Tomislav Karamarko.

To je obrazložio time što premijer uspješno vodi Vladu, uspješno je dobio izbore, te organizacijski i financijski konsolidirao stranku.

"Što se tiče kandidata, odnosno želja, HDZ je demokratska stranka, svi znamo tko je tko i koliki su čiji potencijali unutar HDZ-a", poručio je Božinović.

Kandidaturu Tomislava Karamarka za predsjednika stranke HDZ- a kratko je komentirao i bivši međunarodni tajnik HDZ-a i ministar vanjskih poslova Miro Kovačkoji je zaključio da svatko ima pravo govoriti o sebi. 

Upitan ima li previše kandidata desnog krila HDZ- a, odgovorio je da se ne bavi evidencijom kandidata jer to nije njegov posao.

"Pratim situaciju, ali ne vodim evidenciju tko i što želi biti u HDZ- u. To je demokratska stranka, zato smo se borili i svatko ima pravo svoju ambiciju istaknuti. To je prirodno", kazao je.

Upitan je li mu Tomislav Karamarko sad glavna konkurencija, Kovač je rekao da u tome ne vidi nikakvu posebnu konkurenciju jer cijeni svakoga tko želi pomoći HDZ- u.

Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je u ponedjeljak da, potaknut lošim stanjem u stranci i gubitkom izbora za europski parlament ozbiljno razmišlja o mogućnosti da se ponovno kandidira za čelnog čovjeka HDZ-a.

​​

Reci što misliš!