Politika

komentar

Marjana Botić: Pogrešni zaključci pogrešne politike na vlasti!

Marjana Botić: Pogrešni zaključci pogrešne politike na vlasti!
Mladen Malik

Pročitajte priopćenje županijske vijećnice Marjane Botić povodom izjave Elvire Sterle koja, kako tvrdi, u njoj traži krivca za devastirajuću politiku prema domaćem mljekarstvu!

Od početka svog društvenog djelovanja kao nezavisna vijećnica Akcije mladih djelujem isključivo upozoravajući na opća pitanja kojima se degradiraju vrijednosti, otuđuju resursi i/ili uništava gospodarstvo i društvo Republike Hrvatske.

Mandat za to dali su mi građani koji su me izabrali u predstavničko tijelo da budem glas protiv korumpiranog sustava.

Tako sam 2015. godine na osnovi maila kojeg sam primila kao županijska vijećnica, sukladno mojoj dužnosti ukoliko vidim da nešto nije u skladu sa zakonima, na županijskoj skupštini upozorila na probleme kod raspodjele poticaja na ličkom području Zadarske županije, problematizirajući činjenicu da vladajuća partija poticaje dijeli svojim članovima, dok se drugi manji ili mali proizvođači/poljoprivrednici nikako ne mogu doći do poticaja jer veliki članovi partije zloupotrebljavaju svoje pozicije i na osnovi suspektnih potvrda  bez problema pokupe poticaje.

Nesretna koincidencija je da smo nepune dvije godine prije tih mojih javnih izlaganja na županijskoj skupštini ušli u Europsku uniju koja vrlo strogo kontrolira sredstva dana za poticaje, a naše institucije još su bile navikle na davanje svojim interesnim grupacijama okupljenim oko partije „šakom i kapom“ bez ikakvog reda i zakona. Uvjerena sam da su zbog toga nastali problemi za gospođu Sterle koja me jučer prozvala da sam je prijavila i to što je najgore u korist nekih „njenih konkurenata“.

Da je gospođa Sterle kao ja, znala bi da smatram da netko tko je visokopozicioniran u sustavu kao što je ona bila u sustavu mljekarstva, treba podržavati ujedinjavanje svih malih proizvođača kako bi konkurirali kvalitetom otrovnom mlijeku iz uvoza, a koje je bilo drugi razlog zašto sam se uključila u politiku.

Naime kad sam nakon skandala sa alfatoksinima u mlijeku shvatila da sam svojoj bebi nakon dojenja hvala „velikim“ uvoznim igračima dala otrovano mlijeko – jedino što sam mogla je bilo ući u politiku i pokušati promijeniti stvar sa uvozom. I onda kao i sad obrušila sam se na nepravednu tržišnu utakmicu koja protežira interesne grupacije okupljene oko politike hdzsdp-a i borila sam se za jednake šanse svih da rade i žive bez obzira na partijsku iskaznicu.

Tako da je kao gđa Sterle sličnija meni, koristila bi svoju partijski iskaznicu da pomogne svima, a sa ciljem unaprjeđenja mljekarstva u RH i ne bi imala „konkurenciju koja bi radila protiv nje“ – jednostavno zato jer bi svi zajedno radili na dobrobit svojih gospodarstava i RH.

To je moja jedina misija u politici.

Osobno mi je žao gospođu Sterle, jer mrzim kad se potpuno korumpirana vlast koje je dio odriče svojih „manje važnih“ pijunčića, a sve da bi sačuvali crne kraljeve i bijele kraljice i njihove pozicije sa kojih mogu nesmetano zloupotrebljavati institucije RH i devastirati našu domovinu.

Marjana Botić


Reci što misliš!