Politika

dojmovi župana

Božidar Longin nakon susreta vrha Vlade i župana: Sastanak je bio vrlo temeljit i konkretan

Božidar Longin nakon susreta vrha Vlade i župana: Sastanak je bio vrlo temeljit i konkretan

Premijer Plenković i članovi Vlade sastali su se sa županima u Varaždinu: ostvarena je konkretna projektna suradnja Vlade i lokalnih zajednica.

„Sastanak je bio vrlo temeljit i konkretan. Predsjednik Vlade i ministri pokazali su da uvažavaju prijedloge županija i vrlo su pozorno pratili naša izlaganja“ - rekao je  župan Zadarske županije Božidar Longin koji podsjeća da je upravo Vlada Andreja Plenkovića uvela praksu redovnih sastanaka sa županima te predstavnicima udruga gradova i općina.

„Nama je posebno važno da je ministar prometa Oleg Butković najavio izmjenu načina financiranja županijskih uprava za ceste, kojima bi ŽUC-evi trebali dobiti više sredstava za održavanje prometnica. Također, ministar uprave Lovro Kuščević najavio je ‘spuštanje’ dijela ovlasti državne uprave na županije što je još jedan konkretan korak u decentralizaciji države“, dodaje Longin koji je, uz ostalo, na sastanku predložio povećanje sredstava za sufinanciranje europskih projekata iz sredstava Ministarstva regionalnog razvoja.

„Obzirom da je uvedena redovita praksa sastanaka Vlade i župana dva puta godišnje, a idući je sastanak dogovoren u Rijeci, ponudio sam da Zadarska županija bude domaćin sastanka koji bi se trebao održati sljedeće godine u ovom razdoblju. Vjerujem da će tako i biti“- rekao je Longin.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti