Politika

gužva u gradu

Dok Vlada potpisuje ugovore teške 2 mlrd kuna, pred Gradskom upravom - prosvjed

Pred Banovinom je održan prosvjed bivših radnika Dalmacijavina i stanara Brodosplitovog hotela za samce, a kojeg je ministar državne imovine Goran Marić poklonio Gradu Splitu

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković sudjelovao je na svečanoj sjednici splitskog Gradskog vijeća na kojo su zaslužnim Splićanima dodijeljene nagrade, prenosi RTL.

Na sjednici su se okupili mnogobrojni visoki državni dužnosnici, a uz gradonačelnika Splita Andru Krstulovića Oparu, župana Splitsko-dalmatinske županije Blaženka Bobana i predsjednika splitskog Gradskog vijeća Juru Šundova, došao je i nadbiskup splitsko-makarski Marin Barišić.

 

 

U međuvremenu je pred Banovinom održan prosvjed bivših radnika Dalmacijavina i stanara Brodosplitovog hotela za samce, a kojeg je ministar državne imovine Goran Marić poklonio Gradu Splitu. Strahuju da će zgrada biti prodana tajkunu, a uz njih je bio i saborski zastupnik Miro Bulj. U obraćanju javnosti, splitski gradonačelnik je rekao kako njegovi sugrađani, ali i stanovnici splitske aglomeracije, očekuju mnogo od sjednice Vlade koja će se održati nakon svečane sjednice. 

To će biti peta sjednica Vlade izvan Zagreba, a većinom će biti posvećena razvoju Grada i Splitsko-dalmatinske županije, za što će kroz brojne projekte ukupno biti uloženo dvije milijarde kuna.


Reci što misliš!