Politika

ko o čemu, petrov o reformama

Petrov: Nemojmo čekati političare da nas spase, potrebne su hitne promjene

Petrov: Nemojmo čekati političare da nas spase, potrebne su hitne promjene
Patrik Macek/PIXSELL

Most nezavisnih lista održao je u subotu u Varaždinu treću od prvih pet programskih konvencija naziva 'Pokret ostanka' na kojoj je članovima, simpatizerima i medijima predstavio inicijative na koje se planira fokusirati u bliskoj budućnosti kako bi zadržali mlade u Hrvatskoj.

Predsjednik stranke Božo Petrov upozorio je da će se to ostvariti samo reformama.

U do kraja ispunjenoj dvorani palače Herzer, pred dvjestotinjak članova stranke i simpatizera,  predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov je istaknuo da su odlasci iz Hrvatske u punom zamahu i da taj problem neće riješiti političari.

"Stvar je na vama hoće li ljudi odlaziti – nemojte gledati u političare, nemojte se uzdati u političare. Ja znam da nekima nije ugodno kad ja progovaram kako progovaram i kad upirem prstom. Neće se to promijeniti, pa ja sam im jučer rekao; imate tri mogućnosti kome ćete dati otkaz: sebi, odgovornima ili mladima," rekao je Petrov te zaključio da će u konačnici otkaz dobiti mladi i da će se, ako se ništa ne promijeni, nastaviti njihov odlazak.

Samo je na vama hoće li se stvari u Hrvatskoj mijenjati, a promjene odnosno reforme su nužne, rekao je Petrov. "Ako želite dočekati starost sa svojima, onda ćete to morati napraviti.... a što prije to napravite, veće su vam šanse. Zato vas molim da se probudite, da uzmete budućnost u svoje ruke," rekao je Petrov.

Uslijedilo je predstavljanje inicijativa i prijedloga koji se odnose na reforme svih važnih segmenata funkcioniranja sustava: uprave, pravosuđa, poduzetništva, energetike, zbrinjavanja otpada, te o demografskim mjerama.

Sam Petrov je govorio o reformi javne uprave.

Istaknuo je da je Most dok je bio u Vladi napravio uvjete za nju i da su osigurali više od 80 milijuna eura EU sredstava za realizaciju te reforme, ali da je nakon odlaska Mosta iz vlasti sve stalo.

Most podsjeća da se radi o uvođenju sustava upravljanja kvalitetom u javnu upravu, E-poslovanju i razvoju kompetencijskog okvira za zaposlene, što bi značilo digitalizaciju procesa, lakše poslovanje poduzetnicima i profesionalizaciju javne uprave.


Reci što misliš!