Politika

promjena smjera

Putin hvali Trumpa, kaže da su američki špijuni možda lažirali dokaze

Putin hvali Trumpa, kaže da su američki špijuni možda lažirali dokaze
AP

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u petak da je Donald Trump vodio bolju predsjedničku kampanju od Hillary Clinton i da su američke obavještajne službe vrlo lako mogle lažirati dokaze da je Rusija hakirala Demokratsku stranku.

Američki obavještajci kažu da se Rusija pokušala umješati u američke predsjedničke izbore hakirajući Trumpove suparnike, optužba koja je produbila politički skandal da je Trump održavao nedopuštene odnose s Moskvom, što on odbacuje.

Obraćajući se Međunarodnom gospodarskom forumu u St.Petersburgu, Putin je rekao da su optužbe za hakiranje tek "štetan trač" koji narušava međunarodne odnose i globalnu sigurnost.

Dodao je da je osobno pregledao američka obavještajna izvješća i ustvrdio da u njima nema nikakvih "značajnih dokaza".

Ideja da je hakiranje izvedeno s ruskih IP adresa su apsurdne, rekao je Putin. "IP adrese se mogu lažirati...Tako se može lažirati sve i optužiti bilo koga. To nisu dokazi", istaknuo je ruski predsjednik.

Putin, koji bi se s Trumpom trebao prvi put sastati u srpnju na summitu G20 u Hamburgu, smatra da se Trump bolje povezao s biračima od Hillary Clinton. Dodao je da njezini pristaše za neuspjeh sada pokušavaju optužiti Ruse.

"No, problem nije u nama, problem je negdje unutar američke politike", rekao je Putin.

Ruski predsjednik je jednako odlučno odbacio optužbe o postojanju nekog tajnog dogovora Moskve i Trumpa prije inauguracije novog prvog čovjeka SAD-a.

"Tu nema ničeg, nula. Radi se o histeriji", istaknuo je nervozni Putin i moderatora rasprave upitao "trebate li tabletu?".

 


Reci što misliš!