Politika

Thaci i Plenković: Hrvatska i Kosovo žele osnažiti trgovinsku razmjenu

Thaci i Plenković: Hrvatska i Kosovo žele osnažiti trgovinsku razmjenu

Hrvatska i Kosovo žele osnažiti trgovinsku razmjenu koja je u 2016. iznosila 68 milijuna eura, suglasili su se u četvrtak u Zagrebu hrvatski premijer Andrej Plenković i kosovski predsjednik Hashim Thaci

Hrvatska je zainteresirana za jačanje gospodarske suradnje s Kosovom u sektorima energetike, građevinskog sektora i izgradnji infrastrukture, osobito željezničke, informacijskoj tehnologiji i telekomunikacijama, priopćila je vlada nakon sastanka Plenkovića i Thacija koji boravi u posjetu Hrvatskoj.

Kosovski predsjednik zahvalio je na potpori koju Hrvatska daje Kosovu, uključujući i sudjelovanje u KFOR-u, navodi se u priopćenju.

Plenković je naglasio da Hrvatska kontinuirano pomaže Kosovu u procesu europskih integracija i u jačanju kapaciteta za provedbu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s EU-om.

"Hrvatska će s Njemačkom i Poljskom u lipnju započeti provedbu Twinning projekta 'Podrška institucijama Kosova u provedbi Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju'", kazao je premijer koji je s Thacijem razgovarao i o statusu hrvatske manjine na Kosovu, navodi se u vladinu priopćenju.

 


Reci što misliš!