Politika

lokalni izbori

Noćas je završio rok za predaju kandidacijskih lista

Noćas je završio rok za predaju kandidacijskih lista
Iva Pejković

Završio je rok za predaju kandidacijskih lista za lokalne izbore 2017. godine, prenosi Radio Zadar

U roku od 48 sati izborna povjerenstva trebaju utvrditi pravovaljanost kandidatura za općinske načelnike, gradonačelnike, župane i sve njihove zamjenike, dakle do 6. svibnja do 24,00 sata, piše Radio Zadar.

Objavom lista počinje izborna kampanja

IZVADAK IZ PRIOPĆENJA O LOKALNIM IZBORIMA 2017.

Prijedlozi kandidacijskih lista za izbor članova predstavničkih tijela, prijedlozi kandidatura za izbor općinskih načelnika, gradonačelnika, župana te njihovih zamjenika i prijedlozi kandidatura za izbor zamjenika općinskih načelnika, gradonačelnika i župana iz reda pripadnika nacionalnih manjina odnosno zamjenika općinskih načelnika iz reda pripadnika hrvatskog naroda moraju prispjeti nadležnom izbornom povjerenstvu najkasnije u roku 14 dana od dana stupanja na snagu odluke o raspisivanju izbora, dakle do 4. svibnja 2017.. do 24:00 sata.

Nadležno izborno povjerenstvo će, u roku 48 sati od isteka roka za kandidiranje, dakle do 6. svibnja 2017. do 24:00 sati, sastaviti i u lokalnim sredstvima javnog priopćavanja i tisku, na oglasnoj ploči i internetskim stranicama jedinice objaviti - sve pravovaljano predložene kandidacijske liste za izbor članova predstavničkih tijela, kao i zbirnu listu za izbor članova predstavničkog tijela jedinice, - zbirnu listu pravovaljano predloženih kandidatura za izbor općinskog načelnika, gradonačelnika i župana te njihovih zamjenika, kao i - zbirnu listu pravovaljano predloženih kandidatura za izbor zamjenika općinskog načelnika, gradonačelnika i župana iz reda pripadnika nacionalnih manjina odnosno zamjenika općinskog načelnika iz reda pripadnika hrvatskog naroda.

Sve obavijesti vezane za provođenje lokalnih izbora mogu se dobiti od - nadležnih županijskih, gradskih i općinskih izbornih povjerenstava, čiji su kontakt podaci objavljeni na internet stranici www.izbori.hr, na sljedećoj poveznici: http://www.izbori.hr/23lloksizbpOV/1/izbpov.html, te od


Reci što misliš!