Politika

Fillon poručio svojim pristašama okupljenim u Parizu: "Nikada nećete odustati"

Fillon poručio svojim pristašama okupljenim u Parizu:
Hina

Ovaj "veliki narodni skup" organiziran u blizini Eiffelova tornja čini se kao jedan od zadnjih Fillonovih pokušaja da odgovori onima koji traže njegovo povlačenje zbog skandala o lažnom zapošljavanju svoje supruge Penelope i njihovo dvoje djece

"Misle da sam sam", ali "vi nikada nećete odustati", poručio je u nedjelju kandidat desnice na francuskim predsjedničkim izborima Francois Fillon kojega je burnim pljeskom pozdravilo više tisuća pristaša okupljenih u Parizu. 
 
Ovaj "veliki narodni skup" organiziran u blizini Eiffelova tornja čini se kao jedan od zadnjih Fillonovih pokušaja da odgovori onima koji traže njegovo povlačenje zbog skandala o lažnom zapošljavanju svoje supruge Penelope i njihovo dvoje djece.

"Dugujem vam isprike, pa i ispriku što moram braniti svoju čast i čast moje žene a vama, kao i meni, najvažnije je braniti našu zemlju", istaknuo je konzervativni kandidat koji se sučelio s uskraćivanjem potpore u vlastitom taboru, 49 dana prije prvog kruga predsjedničkih izbora.
 
Francois Fillon će, pokazuju ankete, ispasti već u prvom krugu 23. travnja a čelnica krajnje desnice Marine Le Pen i centrist Emmanuel Macron prolaze u drugi krug.
 
Bivši premijer Alain Juppe (71) kojega je Fillon nadmoćno pobijedio u drugom krugu predizbora desnice i centra u studenom 2016., dao je do znanja da neće "kidnuti", osim ako se "Fillon sam ne povuče".
 
Izvori u Republikanskoj stranci kazali su u nedjelju kako bi dio čelništva stranke mogao uputiti poziv Fillonu da se povuče i  Juppeu da ga zamijeni.
 
 Zastupnik Jean Leonetti potvrdio je medijima da su tijekom poslijepodneva razgovarali bivši predsjednik Nicolas Sarkozy i Juppe koji je tom prigodom kazao kako bi jedan od uvjeta za 'preuzimanje' kandidature bio da ju podrži Fillon, kao i da čitava stranka stane iza njega.
 


Reci što misliš!