Politika

Predizborna kampanja

Antičević Marinović: Tko je vlasnik Luke Zadar?

Antičević Marinović: Tko je vlasnik Luke Zadar?

Aktualna vlast sa sigurnošću zna tko je 'tajanstveni' kupac Luke Zadar, a pitanje je zašto skriva taj podatak 'kao zmija noge' - kazala je Ingrid Antičević Marinović

Foto: Marin Gospić

Na konferenciji za medije u prostorijama zadarskog ogranka SDP-a, bivša ministrica pravosuđa i potpredsjednica stranke Ingrid Antičević Marinović, aktualnoj je vlasti uputila samo jedno pitanje: 'Tko je novi vlasnik Luke Zadar?'

Iznijevši brojku od 220 milijuna kuna koje su navodno uložene od strane hrvatske vlasti u taj projekt, Marinović smatra kako građani trebaju znati što se događa s novcem poreznih obveznika, odnosno, s njihovim novcem.

S obzirom da se u posljednje vrijeme 'šuška' kako je tvrtka Luka Zadar, prodana konkurentnoj slovenskoj Luci Kopar, za svega desetak milijuna, odnosno 51% dionica, te da je novome vlasniku koncesija produžena do 2014. godine, SDP smatra kako aktualna vlast treba izaći u javnost sa konkretnim podacima: imenom novog vlasnika tvrtke Luka Zadar, te točnim brojkama vezanima uz tu kupoprodaju.

'Vlast nesumnjivo zna tko je vlasnik, jer po zakonu to treba znati', kazala je Antičević Marinović, dodavši kako u hrvatskom pravnom sustavu postoji služba koja provjerava svako ulaganje veće od 200 tisuća kuna, kako bi se odredio izvor novca i spriječile sumnjive transakcije. Stoga navodi kako vlast sa sigurnošću zna tko je 'tajanstveni' kupac Luke Zadar, a pitanje je zašto skriva taj podatak 'kao zmija noge' ? - kazala je Antičević Marinović.


Reci što misliš!