Politika

Izbori 2007.

Antičević Marinović: Hrvatske šume otuđuju zemljište

Antičević Marinović: Hrvatske šume otuđuju zemljište

Predsjednica zadarskog SDP-a založit će se, kako kaže, za zaštitu dobara koji su u javnoj upravi u što spadaju: vode, šume, i zemljišta

"Ako SDP osvoji vlast na predstojećim izborima založit će se za promjenu ustava kako kaznena djela iz sfere gospodarstva ne bi zastarjela do 30 godina. Na to nas je navelo izvješće Državne revizije koje je ustanovilo kakva je bila privatizacija 90-tih. Sva ta naša saznanja su u ladicama Državnog odvjetništva, ali se naše pravosuđe nevoljko susreće s kaznenim djelima iz gospodarstva", govorila je na početku današnje tiskovne konferencije SDP-a Ingrid Antičević Marinović.

Predsjednica zadarskog SDP-a založit će se, kako kaže, za zaštitu dobara koji su u javnoj upravi u što spadaju: vode, šume, i zemljišta.

"Kroz tvrtku Hrvatske šume se otuđuje zemljište. Ni ovoljetne paljevine nisu bile slučajne, jer kad šume izgori, dođe do prenamjene zemljišta. Hrvatske šume ustvari tako prodaju ono što bi trebalo biti predmet zaštite", dodala je Antičević Marinović.

HDZ, prema mišljenju zadarske SDP-ovke, nije donio i Zakon o turističkom zemljištu, dok će SDP sve ono što nije ušlo u temeljni kapital poduzeća, a po Zakonu o denacionalizaciji vratiti nekadašnjim vlasnicima, obećala je.

"Međutim, na razgovorima parlamentarnog izaslanstva u Bruxellesu, vidjelo se da su neki zagovornici hotelskih tvrtki, jer nama EU ne brani zaštititi nacionalne interese, nego samo omogućiti jednake uvjete u gospodarstvu za sve", rekla je Antičević Marinović.

Ako HDZ pobijedi, ostaje upitna i primjena ZERP-a jer je državni tajnik za vanjsku politiku Hidajet Biščević u ime RH, potpisao dokument da neće aktivirati primjenu ZERP-a. To je potpisao pred otvaranje pregovora s EU, tako da HDZ ima jedno mišljenje za domaće, a jedno za stranu upotrebu", rekala je između ostalog Ingrid Antičević čija stranka će se založiti i za zaštitu tvrki od posebnog nacionalnog značaja, u koje spadaju Hrvatske šume, HEP, ali i Hrvatske autoceste u kojima se već šuška o privatizaciji.


Reci što misliš!