Politika

Izbori 2007.

SDP: Hrvatske šume prodale 20 ha zemljišta vlasniku Maraske

SDP: Hrvatske šume prodale 20 ha zemljišta vlasniku Maraske

Antičević Marinović je navela kako ova vlast ne štiti državnu imovinu i rasprodaje najvrijenije i neobnovljive resurse

'Drvo je prvo' edukacijska je i promotivna kampanja Hrvatske gospodarske komore u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva te Hrvatskih šuma koja je predstavljena 16. listopada na Ambienti na Zagrebačkom velesajmu.

Da 'drvo i nije prvo' barem u zadarskom slučaju oko prodaje državnog zemljišta u središtu grada, odnosno u parku Vruljica, danas su obavijestile zadarske SDP-ovke Ingrid Antičević Marinović i Sabina Glasovac.

Naime, prodano je 20 hektara državnog zemljišta u vlasništvu Hrvatskih šuma, privatnoj osobi, odnosno vlasniku Maraske - Mirku Grbešiću po cijeni od 15 eura po metru četvornom. Već sada se zna kako će usvajanjem novog prostornog plana Grada, 30 % te površine biti će građevinsko zemljište i to sa zgradom od 8 etaža i 125 stanova, navodi županijska vijećnica Glasovac...

Antičević Marinović samo je navela kako ova vlast ne štiti državnu imovinu i rasprodaje najvrijenije i neobnovljive resurse:

Božidara Longina, direktora zadarske ispostave Hrvatskih šuma za komentar cijele priče danas nismo uspjeli dobiti na telefon.


Reci što misliš!