Politika

Izbori 2007.

HSU u 9. IJ očekuje dva saborska mandata

HSU u 9. IJ očekuje dva saborska mandata

Kandidati s liste HSU-a (iz Biograda) su Franjo Farkaš, tajnik i Dalibor Čepo, član HSU-a

Danas je u Biogradu na Moru održana konferencija za medije HSU-a na kojoj su predstavljeni kandidati iz Biograda za 9. izbornu jedinicu.

Konferenciju je organizirala Županijska organizacija HSU Zadarske županije, a nazočio joj je Leopold Brucker, predsjednik ŽO HSU-a i prvi na listi u 9. IJ.

Kandidati s liste HSU-a (iz Biograda) su Franjo Farkaš, tajnik i Dalibor Čepo, član HSU-a. Osvrnuvši se na rad stranke u proteklom mandatu rečeno je kako je u tom razdoblju stranka postigla zapažene rezultate na području materijalnog položaja umirovljenika.

Jedan od najznačajnijih rezultata jest povrat duga umirovljenicima, kao i zakonsko izjednačavanje starih i novih umirovljenika. Naime, kako je na konferenciji rečeno, s novom isplatom mirovine koja slijedi počekom studenoga, bit će isplaćen i pripadajući dodatak na mirovinu.

Ovaj izračun, kako je naglašeno, napravljen je približno izračunu deset najpovoljnijih godina. Ipak, nezadovoljstva još ima, budući da o tom iznosu umirovljenici još nisu dobili nikakvu obavijest.

Odgovarajući na novinarska pitanja, Leoplod Brucker kazao je kako očekuju da će u devetoj izbornoj jedinici HSU osvojiti dva saborska mandata.


Reci što misliš!