Politika

Izbori 2007.

Podaci o biračima - nepotpuni, netočni

Podaci o biračima - nepotpuni, netočni

Sve udane žene s dva prezimena zbog pogreške programa vraćene su u prvobitno stanje - na izvadku im se navodi samo jedno prezime

U GONG-u telefoni ne prestaju zvoniti. Uglavnom su to pozivi ljutitih građana kojima u izvatku nije navedena nacionalnost. Područnim je uredima podatke o biračima dostavljao MUP, a od 2002. godine podatak o nacionalnosti više se ne vodi kao službeni podatak.

Ako je osoba mijenjala prebivalište nakon 2002. godine, ili je postala punoljetna, vrlo je vjerojatno da podatak o nacionalnosti nije upisan, jer kad je prijavljivala prebivalište nitko je nije pitao za podatak o nacionalnosti, rekao je zamjenik predsjednice GONG-a Dragan Zelić.

Sve udane žene s dva prezimena zbog pogreške programa vraćene su u prvobitno stanje - na izvadku im se navodi samo jedno prezime. Pogriješio je Apis, nekadašnji Gradski zavod za automatsku obradu podataka.

Nije rijedak ni slučaj da su izvadci iz popisa stizali i za one koji su se odavno odselili s prijašnjih adresa. Ako se nisu odjavili, odjaviti ih ne može ni vlasnik stana.

Birački će "rezanci" do daljnjega, točnije dok se zakon ne izmijeni, stizati i za davno odseljene, ali i preminule. Ako već nisu mjerodavni, netočne podatke građani mogu promijeniti sami - najkasnije do 10. studenoga.


Reci što misliš!