Politika

Vlada RH

Svjetske agencije izvjestile o novoj hrvatskoj Vladi

Svjetske agencije izvjestile o novoj hrvatskoj Vladi

Reuters ističe da će prva Sanaderova zadaća biti prekinuti svađu između članica EU-a i jadranskih susjeda Italije i Slovenije izazvanu ZERP-om

Sve svjetske agencije objavile su izvješća da je Hrvatski sabor u subotu izglasao povjerenje novoj Vladi kojoj je, u drugom mandatu zaredom na čelu premijer Ivo Sanader, te navodeći kako novu Vladu, koja ima dva ministarstva više, čini većina ministara iz prethodne.

Reuters ističe da će prva Sanaderova zadaća biti prekinuti svađu između članica EU-a i jadranskih susjeda Italije i Slovenije izazvanu odlukom Zagreba da od ovog mjeseca počne primjenjivati ZERP.

Zagreb se nada, izvješćuje France presse, da će biti pozvan da se pridruži NATO-u tijekom summita u Bukureštu u proljeće 2008. godine, te da je odbačena zamisao o organizaciji referenduma o tom pitanju, što je zatražila lijeva oporba.

France presse ističe da je "nakon rata između Srba i Hrvata koji je trajao od 1991. do 1995. godine, i nakon kojega su iz Hrvatske izbjegli mnogi Srbi", u Vladu izabran i jedan Srbin, šezdesetogodišnji Slobodan Uzelac koji će obnašati dužnost potpredsjednika Vlade.


Reci što misliš!