Politika

Srbija

Tadić: Pobjeda Nikolića bila bi pobjeda Šešelja

Tadić: Pobjeda Nikolića bila bi pobjeda Šešelja

Tadić je uvjeren u svoju pobjedu

Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je agenciji Beta da bi pobjeda njegovog protukandidata Tomislava Nikolića na izborima 3. veljače značila pobjedu lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, za kojega je rekao da je "tvorac radikalne politike".

"Građani moraju biti svjesni da svaki glas za gospodina Nikolića predstavlja glas za Šešelja i njegovu politiku sukoba, mržnje, sankcija i izolacije", rekao je predsjednik Srbije.

On je odbacio mogućnost pada Vlade Srbije i izrazio uvjerenje da će građani Srbije u drugom krugu predsjedničkih izbora 3. veljače odlučiti da će Srbija i u sljedećih pet godina biti jaka i stabilna zemlja koja nastavlja borbu za boljitak svojih građana kao i za sve principe na kojima je vlada formirana.

"Nema ni govora o padu vlade", rekao je Tadić i istaknuo da Srbija mora imati stabilne i demokratske institucije kako bi "punim kapacitetom mogla nastaviti braniti svoje državne i nacionalne interese, svoje Kosovo i kako bi mogla svom snagom nastaviti rješavati probleme građana i podizanje ekonomskih potencijala društva".

Na pitanje o stavu Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije u vezi sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, Tadić je rekao da Srbija oko misije EU na Kosovu ima "jasan stav" i da "svaka odluka o slanju misije na Kosovo mora biti posljedica odgovarajuće odluke Vijeća Sigurnosti UN".

"Također, od početka pregovora Srbija se zalaže da pitanja budućeg statusa Kosova i proces naših europskih integracija, jesu potpuno odvojene teme. Premijer (Koštunica) i ja smo i do sada imali jedinstven i odgovoran državni stav i ne treba ga sada netko svoditi na razinu stranačke utakmice", rekao je Tadić.

On je rekao da predsjednički izbori moraju biti prilog stabilizaciji institucija Srbije i doprinos jačanju Srbije "kako bismo mogli nastaviti punim kapacitetom braniti naše nacionalne interese i osigurati izvjesnu ekonomsku perspektivu i boljitak za sve naše građane".

Tadić je pozvao stranke vladajuće koalicije, sve demokratske snage i građane Srbije da na izborima 3. veljače potvrde strateški put Srbije kao demokratske, ekonomski prosperitetne i europske zemlje.


Reci što misliš!