Politika

ZERP

Milanović kod Sanadera iz kurtoazije

Milanović kod Sanadera iz kurtoazije

Sanaderovu pozivu odazvali su se svi šefovi stranaka, no predsjednik najveće oporbene stranke SDP-a Zoran Milanović novinarima je rekao kako u Vladu dolazi "iz čiste kurtoazije"

Zbog rješavanja krize nastale u odnosima s Europskom unijom zbog Zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa (ZERP), premijer Ivo Sanader sastao se s predsjednicima parlamentarnih stranaka. Trebali bi raspraviti kakvo stajalište zauzeti prema, kao je rekao Sanader, krizi koju ne možemo osporavati, a koja se očituje u dvojbi Europska unija ili ZERP. 

Sanaderovu pozivu odazvali su se svi šefovi stranaka, no predsjednik najveće oporbene stranke SDP-a Zoran Milanović novinarima je rekao kako u Vladu dolazi "iz čiste kurtoazije". "Očekujem da Sanader dođe u Sabor, što je on ostavio za kraj ove smiješne dramulete", rekao je Milanović, koji za sutra najavljenu saborsku raspravu o ZERP-u smatra zakašnjelom. 

Sanader je jučer na sjednici Nacionalnog odbora za praćenje pristupnih pregovora predložio da ZERP ostane na snazi, ali da se ne primjenjuje na zemlje EU-a do ulaska Hrvatske u Uniju. Taj bi prijedlog trebao iznijeti i parlamentarnim strankama.


Reci što misliš!