Politika

SDP

Godinu dana od smrti Ivice Račana

Godinu dana od smrti Ivice Račana

SDP-ovci će danas svojem dugogodišnjem predsjedniku položiti cvijeće na grob, a potom će se u središnjici stranke okupiti njegovi kolege, obitelj i prijatelji

Godinu je dana od smrti Ivice Račana. Obljetnica pada u vrijeme turbulentnih događanja u SDP-u koji uz teške optužbe bira novog predsjednika.

Prije godinu dana od posljedica karcinoma, u 64. godini života umro je Ivica Račan. Odlaskom Račana završila je jedna velika era u SDP-u ali i u hrvatskoj politici.

O njegovom doprinosu najviše su rekli građani, koji su se u dugačkim redovima danima upisivali u knjigu žalosti na Iblerovom trgu. Politolog Ivan Grdešić je rekao da je riječ o njegovom doprinosu Hrvatskoj u kojoj se lakše diše.

SDP-ovci će danas svojem dugogodišnjem predsjedniku položiti cvijeće na grob, a potom će se u središnjici stranke okupiti njegovi kolege, obitelj i prijatelji. Predsjednik Mesić posmrtno će ga odlikovati Veleredom kraljice Jelene s lentom i Danicom, a odlikovanje će preuzeti Račanova udovica Dijana Pleština.


Reci što misliš!