Politika

SDP konvencija

Paški SDP-ovac Ivo Fabijanić izabran u Glavni odbor stranke

Paški SDP-ovac Ivo Fabijanić izabran u Glavni odbor stranke

"Drago mi je što sam izabran, posebice jer je konkurencija bila velika jer je iz Zadarske županije bilo sedam kandidata," rekao je Fabijanić

Na 11. izbornoj konvenciji SDP-a Ivo Fabijanić iz Paga izabran je u Glavni odbor SDP-a Hrvatske što je među paškim SDP-ovcima izazvalo veliko zadovoljstvo. Fabijanić je tako postao jedan od rekordera po stažu u Glavnom odboru jer je u njemu već deset mandata, a ovo mu je jedanaesti.

"Drago mi je što sam izabran, posebice jer je konkurencija bila velika jer je iz Zadarske županije bilo sedam kandidata," rekao je Fabijanić.

"Nisam se bavio nikakvim lobiranjem jer sam protivnik takvog načina rada, a mislim da to što sam već toliko puta izabran u Glavni odbor pokazuje kako je prepoznat moj rad. Jer, jednom može biti slučajno, ali to što sam izabran jedanaest puta ne može biti slučajno."

Činjenica što je Fabijanić, bivši saborski zastupnik i bivši gradonačelnik Paga ušao u Glavni odbor mogla bi mu ojačati poziciju u paškom SDP-u, pa i otvoriti put prema kandidaturi za gradonačelnika Paga. No, Fabijanić navodi kako se po novom statutu SDP-a svaki član može natjecati za mjesto predsjednika Gradskog odbora i za kandidata za gradonačelnika, a o svemu odlučuju članovi na tajnim izborima.

"Dakle, bit će onako kako odluče članovi," kaže Fabijanić.

Paški SDP, potvrdio je Fabijanić, već za nekoliko dana kreće u pripreme za lokalne izbore i za prve neposredne izbore za gradonačelnika.


Reci što misliš!