Politika

Konferencija FAO-a

Predsjednik Mesić doputovao u Rim

Predsjednik Mesić doputovao u Rim

Tema je konferencije, koja traje od 3. do 5. lipnja, "Sigurnost hrane u svijetu i klimatske promjene i bioenergija"

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić doputovao je u utorak u Rim gdje će sudjelovati na konferenciji na visokoj razini o sigurnosti hrane u svijetu koju saziva UN-ova Organizacija za hranu i poljoprivredu (FAO).

Tema je konferencije, koja traje od 3. do 5. lipnja, "Sigurnost hrane u svijetu i klimatske promjene i bioenergija".

Na konferenciji sudjeluju visoki dužnosnici, među kojima i glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon i četrdesetak šefova država i vlada iz svih dijelova svijeta.

Ova konferencija bit će nastavak razgovora započetih na sastancima eksperata i na konzultacijama interesnih skupina održanima od siječnja do travnja ove godine, a sa ciljem pružanja pomoći pojedinim zemljama i međunarodnoj zajednici u pronalaženju održivih rješenja za krizu hrane kroz identificiranje politika, strategija i programa potrebnih za osiguravanje hrane za cjelokupno svjetsko stanovništvo u kratkoročnom, srednjoročnom i dugoročnom razdoblju.

Tijekom sudjelovanja na konferenciji FAO-a predsjednik Mesić sastat će se, u formalnim i neformalnim susretima, sa stranim državnicima i s predstavnicima međunarodnih institucija koji će sudjelovati u radu konferencije.


Reci što misliš!