Politika

Dogovor neprihvatljiv za Silajdžića

Silajdžić odbacio "povijesni" dogovor

Silajdžić odbacio

Silajdžić je ocijenio da taj dogovor predstavlja moralnu i političku kapitulaciju samoproklamiranih predstavnika Bošnjaka i Hrvata, pred politikom koju zastupa Dodik

Dogovor trojice stranačkih vođa, predsjednika HDZ-a BiH dr. Dragana Čovića, predsjednika SDA Sulejmana Tihića i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, koji mediji nazivaju "povijesnim", predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu i član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić ocijenio je neprihvatljivim, javlja HRT .

Silajdžić je ocijenio da taj dogovor predstavlja moralnu i političku kapitulaciju samoproklamiranih predstavnika Bošnjaka i Hrvata, pred politikom koju zastupa Dodik.

Silajdžić i njegovi suradnici smatraju da su Čović i Tihić zapravo pristali na Dodikovu politiku, čiji je konačni cilj uništenje BiH kao države. Čović, Tihić i Dodik potvrdili su načelnu suglasnost o šest točaka političke reforme, a Silajdžić je rekao kako je za njegovu stranku prihvatljiv jedino dio dogovora koji se odnosi na uređenje statusa Brčkog ustavnim zakonom.

Za razliku od Silajdžića, mediji u BiH ustvrdili su kako su Čović, Tihić i Dodik postigli "povijesni dogovor" koji može pomoći razriješiti sadašnje bosanskohercegovačke političke krize i potaknuti reforme na kojima inzistira Europska unija. Njihov dogovor pozdravio je i visoki predstavnik za BiH Miroslav Lajčak.


Reci što misliš!