Politika

SDP

Antičević-Marinović: Vlast je bahata, ali se boji građana

Antičević-Marinović: Vlast je bahata, ali se boji građana

Antičević Marinović je rekla kako je Odbor za pravosuđe donio odluku da Prekršajni sud u Pagu treba ostati, ali kada je predložila da to bude amandman odbora HDZ-ovci su glasovali protiv

Prilikom posjete Pagu saborska zastupnica Ingrid Antičević Marinović je na tiskovnoj konferenciji izjavila kako se Prekršajni sud u Pagu neće ukinuti.

"Vlast je bahata, ali se boji građana, a paški SDP je peticijom sakupio 497 potpisa," rekla je Antičević Marinović. "Ja sam dala amandman na prijedlog Zakona i sud će sigurno ostati u Pagu, a žalosno je što se reforma pravosuđa svela na ukidanje sudova."

Antičević Marinović je rekla kako je Odbor za pravosuđe donio odluku da Prekršajni sud u Pagu treba ostati, ali kada je predložila da to bude amandman odbora HDZ-ovci su glasovali protiv.

"Tek u Saboru je i Ivo Grbić dao svoj amandman jer su vjerojatno dogovorili da na taj način saniraju štetu," rekla je Antičević Marinović. Dušan Herenda, član GO SDP-a Paga i dogradonačelnik Paga je rekao kako je na sjednici Gradskog vijeća u prosincu prošle godine pitao tadašnjeg gradonačelnika Bukšu što je poduzeto oko Prekršajnog suda s obzirom na prijedlog zakona po kojem se sud u Pagu ukidao.

"Bukša je tada rekao da mu je to prvi glas i zahvalio se što smo ga upoznali s problemom. Vlast u Pagu je puno ranije trebala biti upoznata s problemom i poduzeti potrebne korake," rekao je Herenda.

Ivo Fabijanić, kandidat SDP-a za gradonačelnika Paga je rekao kako je najgore kada se spoje bahata vlast u državi i lijena i nesposobna lokalna vlast.

"Bivša paška vlast na čelu s Andrejom Bukšom bila je nesposobna da zadrži sud u Pagu. Za problem nisu ni znali nego smo ih mi s tim upoznali, a nisu znali jer su bili previše opsjednuti sami sobom," rekao je Fabijanić.

Fabijanić je iznio i svoj stav o odluci novog Poglavarstva kojom je tvrtkama koje su vlasnički povezane s nekim članovima Poglavarstva obustavljena naplata duga po zadužnicama.

"Ta odluka Poglavarstva možda nije sporna jer je bila ispravak podlosti koju je poduzeo Bukša. Dan prije sjednice Vijeća na kojoj je smijenjen, bivši gradonačelnik Andreja Bukša je poduzeo jednu neprihvatljivu metodu osvete pa je aktivirao zadužnice samo nekim firmama. SDP se ne slaže da u Poglavarstvu i Vijeću budu ljudi koji duguju gradu Pagu i tražit ćemo da se oni o tome očituju.

Ukoliko se ipak pokaže da je to napravljeno zbog osobne koristi nekog od članova Poglavarstva mi ćemo napustiti koaliciju, ali nećemo rušiti ovu vlast. Unatoč tome, oni koji su do sada bili na vlasti doveli su Pag na dno dna političkog morala i nemaju legitimitet o bilo čemu govoriti. Mi smo barem s tim dugovanjima izašli u javnost, a pitanje je zašto se do sada o tome nije znalo," rekao je Fabijanić.

Josip Tičić, predsjednik GO SDP-a Paga je rekao kako dugovanja tvrtki s kojima su povezani neki članovi Poglavarstva nisu oproštena nego je samo prolongirana otplata duga kako im se ne bi blokirali računi.

"Mi garantiramo da će sve odluke i potezi ove vlasti bit javni," rekao je Tičić.

Ivo Fabijanić je naveo kako će SDP na lokalne izbore izaći u koaliciji sa strankama koje imaju slične programe, a naglasio je kako ni koalicija s HDZ-om nije isključena.

"Možemo na izbore i u koaliciji s HDZ-om, međutim ne i s nekim ljudima koji su trenutno u toj stranci," rekao je Fabijanić.


Reci što misliš!