Politika

Koalicija

Potpisan koalicijski sporazum zadarskog SDP-a, HNS-a i SHUS-a

Potpisan koalicijski sporazum zadarskog SDP-a, HNS-a i SHUS-a

Šefovi gradskih SDP-a i HNS-a nisu htjeli precizirati kakvi će biti omjeri zastupljenosti na listi, a Antičević Marinović je dodala kako se radi o ozbiljnoj koaliciji, a ne "torti i ukrasu koju čine red kreme i red biskvita"

Danas je potpisan koalicijskih sporazum između SDP-a, HNS-a i SHUS-a na razini grada Zadra te SDP-a i HNS-a na razini Zadarske županije. Sporazume su u prostorijama SDP-a na Trgu pet bunara potpisali Ingrid Antičević Marinović i Vesna Sabolić za grad te Svetko Šarić i Željko Kurtov Buš za županiju.

Predstavnica Saveza hrvatskih umirovljenika i seniora Gordana Mrkić danas je bila spriječena biti na potpisivanju ugovora, no to pitanje je ranije regulirano.

Osim Antičević Marinović koja je kandidatkinja za gradonačelnicu Zadra, potpisivanju su nazočili kandidat za župana Duško Vidov, kandidatkinja za zamjenicu župana Renata Sabljar Dračevac. HNS-ovi kandidati za zamjenika gradonačelnika i župana javnosti će biti predstavljeni sljedeći tjedan.

Šefovi gradskih SDP-a i HNS-a nisu htjeli precizirati kakvi će biti omjeri zastupljenosti na listi, a Antičević Marinović je dodala kako se radi o ozbiljnoj koaliciji, a ne "torti i ukrasu koju čine red kreme i red biskvita". Naša lista će biti sastavljena na način da odražava naše vrijednosti i načela i uključivati će mlade i preko 50 posto žena, izjavila je Antičević Marinović.

Županijski predsjednici Šarić i Kurtov bili su otvoreniji po tom pitanju. Šarić je rekao da će od 41 mjesta na listi za županijsku skupštinu SDP imati 31, a HNS 10 mjesta na što se nadovezao Kurtov Buš rekavši kako omjer odražava trenutni rejting stranaka.

Kurtov Buš se osvrnuo na zapošljavanje u javnoj upravi i državnim poduzećima. -Zaposleni u javnoj upravi ne moraju se bojati otkaza nakon promjene vlasti ako su do zaposlenja došli temeljem kvalifikacija i stručnosti. No, zapošljavanje po stranačkim i rodijačkim linijama nećemo tolerirati, rezolutan je bio Buš.

Zadar svima, a ne samo njima. Zadar mora postati grad svih njegovih građana, a ne samo onih sa podobnom stranačkom iskaznicom. Naša vlast će biti transparentna, a građani će nam biti partneri, rekla je Antičević Marinović.

Šefica zadarskih narodnjaka Vesna Sabolić je rekla kako je vrijeme za promjene u Zadru.

-Mi u posao mijenjanja ovog grada ulazi reorganizirani i osvježeni nakon promjena koje smo izvršili u našoj stranci. Ovaj grad će boljim učiniti ekspertni timovi buduće gradonačelnice Ingrid u koja ima potpuno povjerenje, izijavila je Sabolić.


Reci što misliš!