Politika

Lokalni izbori 2009.

Koalicija SDP-HNS-SHUS organizirala javnu tribinu na Puntamici

Koalicija SDP-HNS-SHUS organizirala javnu tribinu na Puntamici

Vidov: Potreban nam je strateški plan razvoja turizma i to će biti jedan od naših prioriteta

Nastavljajući susrete s građanima u mjesnim odborima u ponedjeljak, 4. svibnja su predstavnici koalicijskih partnera SDP-a, HNS-a i SHUS-a organizirali javnu tribinu na kojoj su stanovnici MO Puntamika iznijeli neke od svojih ključnih problema.

Na pitanja građana odgovarali su kandidati za gradonačelnicu i župana Ingrid Antičević Marinović i  Duško Vidov, kandidati za zamjenika gradonačelnice Miro Morović i  Ivo Gregov, te  kandidatkinje za zamjenice župana Lada Šokota i Renata Sabljar - Dračevac.

Građani Puntamike željeli su znati što se dogodilo s obećanjima ministara Lovrin i Kalmete koji su godinama najavljivali povrat zemljišta koje je nezakonito upisao kupac turističkog kompleksa, tko je odgovoran za neuklanjanje ruševine kluba «Barakuda» i za održavanje čistoće obalnog dijela, gdje se troši novac od boravišne pristojbe i kako se dogodilo da je preko noći čestica 13/80, koja je bila u vlasništvu Grada Zadra, postala vlasništvo RH. Također su kazali kako su domaćinstva uredno uplatila po 60 kuna za izradu dokumentacije, a do danas od obećane im kanalizacije nema ništa. Istaknuli su kako su građani Puntamike vlastitim sredstvima izgradili rivu na kojoj se kupanju njihova djeca, a danas tu rivu beskrupulozni privatnici koriste kao vez.

- Sva ova pitanja koja ste vi nas pitali sada, mi smo kao gradski vijećnici pitali gradsku vlast. No, u rijetkim prilikama smo dobili ikakav odgovor. Nismo ih dobili jer ova vlast štiti interese krupnog kapitala, a ne građana. Ta i takva gradska vlast neće se sukobiti s državnom kako bi riješila probleme Puntamičana, jer ne želi sukob sa svojim nadređenima, a pravi dokaz da državna vlast ne želi ništa napraviti je novi Zakon o turističkom zemljištu koji nije ništa drugo nego nova nacionalizacija. Prijašnji zakon čijom primjenom je Vlada obećala rješenje problema Puntamičana stopiran je nakon intervencije hrvatskih zaštitnika stranog kapitala. HDZ se hvali kako neće dati ni milimetra hrvatske zemlje, ali sa davanjem kilometara zemlje strancima nemaju problema. Moramo konačno reći stop otimačini, kazala je Antičević-Marinović.

Kandidat za župana Duško Vidov predstavio je segmente svojeg izbornog programa, te istaknuo kako grad ne može uspješno funkcionirati bez ravnomjernog razvitka zaleđa i otoka.

- Sadašnja županijska vlast već godinama luta kad je u pitanju razvoj turizma. Potreban nam je strateški plan razvoja turizma i to će biti jedan od naših prioriteta. Turizam se ne smije razvijati na štetu drugih grana gospodarstva. Kao što vi imate problem s otuđenjem zemljišta, tako sadašnja vlast u uvali Vela Lamjana remontno brodogradilište planira prenamijeniti u turističku zonu, upozorio je Vidov.

Kandidat za zamjenika gradonačelnice Ivo Gregov, koji je i sam stanovnik Puntamike, kao vijećnik je s velikim žarom i do sada u Gradskom vijeću zastupao Puntamičane.

- Kad dođemo na vlast poduzet ćemo sve što je u našoj moći kako bismo konačno razriješili problem Puntamičana s otuđenom djedovinom, obećao je Gregov. 

Fotogalerija.


Reci što misliš!