Politika

Lokalni izbori 2009.

Program za Zadar po mjeri Zadrana

Program za Zadar po mjeri Zadrana

- Građanima jamčimo sudjelovanje u vlasti i transparentnu vlast. Sve resurse, materijalne i druge, stavit ćemo na raspolaganje građanima. Odmah ćemo formirati Antikorupcijsko vijeće u kojem će građani, a ne političari, kontrolirati kako se zapošljava u Gradu Zadru i gradskim poduzećima i kako se dobivaju poslovi s Gradom Zadrom. Gradska vlast skrbit će o svakom pojedincu, bez obzira je li pojedincu potreban stan, stipendija, dječje igralište, javna rasvjeta ili pravodobno rješavanje njegovog predmeta od strane gradske uprave.

Udvostručit ćemo proračunska davanja za skupine koje zbog svojeg nepovoljnog društvenog statusa imaju veći rizik od siromaštva ili socijalne isključenosti Izgradit ćemo cijenom povoljne stanove za mlade obitelji po modelu poticane stanogradnje, a također i stanove za naše siromašne sugrađane.  Svaka majka dobit će iz gradskog proračuna 1.500 kn naknade za rođeno dijete umirovljenici će dodatak na mirovinu i osigurano mjesto u domu umirovljenika. Djeca će imati osigurano mjesto u vrtiću, igrališta, sigurnu školu u jednoj smjeni i sportske dvorane, a mladi svoj klub i participaciju u vlasti putem Vijeća mladih.

Miro Morović, kandidat za zamjenika gradonačelnice

- Zdravlje je temeljno ljudsko pravo. Odgovornost za zdravlje i kvalitetu života nosi ne samo država, nego  i Grad Zadar.

Zadar je grad u kojem živi oko 35.000 ljudi starijih od 60 godina kojima ćemo pružiti život dostojan čovjeka. Zdravlje građanki i građana Zadra prepoznajemo kao ulaganje, a ne kao potrošnju. Dostupna i jednaka kvaliteta usluga primarne zdravstvene zaštite pravo je svakog građanina, bez obzira gdje živio; u gradu ili na otoku.

Pro-aktivna primarna zdravstvena zaštita i prevencija naš je primarni cilj kojeg želimo postići aktivnom politikom koja će se temeljiti na suradnji  i partnerstvu građanskih interesnih skupina; klubova umirovljenika, društava osoba s invaliditetom, udruga mladih, predškolskih ustanova, humanitarnih organizacija i komunalnih poduzeća, struke i politike.

Ivo Gregov, kandidat za zamjenika gradonačelnice

- Gradska uprava više neće biti podobna, već stručna i sposobna. Građanin više neće lutati od jednog do drugog službenika, već će informaciju dobiti onog trenutka kad ju zatraži.

Put do toga je internetizacija gradske uprave. Građani će konačno imati mogućnost dati primjedbu na projekte koji se realiziraju u njihovim mjesnim oborima, a mjesnim odborima ćemo osigurati sredstva i obvezati ih da rade.

Urbanizam je jedna od najvažnijih stvari i Grad će planove usklađivati s građanima, a ne s predstavnicima krupnog kapitala. Naš je cilj osigurati jednake uvjete življenja za sve građane, kako na kopnu, tako i na otoku.


Reci što misliš!