Politika

Antičević-Marinović: Starijim građanima starački dom, a mladima dom za mlade

Antičević-Marinović: Starijim građanima starački dom, a mladima dom za mlade

Kandidatkinja koalicije SDP-HNS kratko je predstavila svoj izborni program osvrnuvši se na neke neuralgične točke koje, prema njezinim riješim već godinama muče građane Zadra

"Starijim građanima starački dom, a mladima dom za mlade" neki su od projekata koje je na jučerašnjoj press konferenciji Zadranima najavila kandidatkinja za gradonačelnicu Ingrid Antičević-Marinović.

Kandidatkinja koalicije SDP-HNS kratko je predstavila svoj izborni program osvrnuvši se na neke neuralgične točke koje, prema njezinim riješim već godinama muče građane Zadra. Jedan od njih je nemogućnost rješenja stambenog pitanja čemu ne pridonosi podatak da aktualna vlast u četiri godine nije izgradila ni jedan socijalni stan. „Kada dođemo na vlast jedan od naših prvih poteza će biti ulaganje novca koji se već godinama taloži na bankovnim računima grada u izgradnju financijski dostupnih stanova i poticati izgradnju POS-a. Između ostaloga, na taj način u grad možemo privući mlade kadrove potrebne za razvoj privrede i visokog obrazovanja," izjavila je Antičević Marinović.

Osim stanogradnje, hitno treba riješiti nedostatak osnovne infrastrukture. Uz izgradnju pročišćivača, što je dobar put, potrebno je više pažnje posvetiti izgradnji sekundarne kanalizacijske mreže. Dok se to ne napravi Zadar će, prema riječima kandidatkinje za gradonačelnicu, biti „grad crnih jama".

Prva zadarska SDP-ova dotakla se i pitanja gradske imovine: „HDZ na veliko rasprodaje gradsko zemljište, a na naša pitanja zašto se umjesto obnove starih ne grade novi vrtići odgovaraju kako ih nemaju gdje graditi. Nije u pitanju nedostatak zemljišta,već nedostatak volje da se gradi nešto financijski neprofitno. Imamo informacije da rasprodaja traje i sada kada je to protuzakonito i čim dođemo na vlast preispitat ćemo takve ugovore," rekla je Antičević Marinović.

Osim vrtića, svaki gradski kvart bi trebao dobiti osnovnu školu kako bi se nastava održavala u jednoj smjeni. Na taj način školski prostori bi se popodne mogli iskoristiti za slobodne aktivnosti. „Mladi su u Zadru beskućnici jer su nakon što su izbačeni iz DHM-a koji ionako nije služio svrsi za koju je bio zamišljen, ostavljeni bez svog prostora. Njima ćemo dati prostor u kojem će bez patronaže sami organizirati svoje slobodno vrijeme" obećala je Ingrid Antičević Marinović.

Zadar će danas ugostiti predsjednike dviju najvećih stranaka, Sanadera i Milanovića, koji su i za parlamentarne izbore u isti dan imali skupove u Zadru. Na pitanje da li je to slučajno Antičević-Marinović je rekla da je to ne čudi jer HDZ ionako često kopira programe SDP-a, pa tako i termine predizbornih skupova.


Reci što misliš!