Politika

Lokalni izbori

Milanović: Ne dajte svoj glas ponavljačima koji neće proći na ovim izborima

Milanović: Ne dajte svoj glas ponavljačima koji neće proći na ovim izborima

"Hrvatska je beskrvna, slaba i nejedinstvena. I ne može biti drugačija s obzirom tko u njoj vlada", rekao je Milanović

Predsjednik SDP-a Hrvatske Zoran Milanović večeras je na predizbornom skupu koalicije SDP-HNS-SHUS pozvao građane Zadra i Zadarske županije da 17. svibnja "ne daju svoj glas ponavljačima koji će pasti na izborima, jer se ljudima više ne da slušati o prošlosti".

Milanović je u svom kratkom govoru pred nekoliko stotina Zadrana na Trgu pet bunara istaknuo kako je ova koalicija jamstvo promjena na bolje:

"Hrvatska je beskrvna, slaba i nejedinstvena. I ne može biti drugačija s obzirom tko u njoj vlada. Ova vlast dijeli ljude, služi se zastrašivanjem naroda i govori jezikom prošlosti.Siguran sam da će i večeras, kada započnu svoju govoranciju u Jazinama, opet govoriti o istim temama kao i prije dvije godine, o tome kako SDP želi ukinuti vjeronauk i kako želi legalizirati lake droge. To im je jedini način kako komuniciraju s biračima - zaplašiti ih s drugom strankom, jer nad preplašenim narodom najbolje mogu manipulirati", istaknuo je između ostalog Milanović

Još je dodao kako on kao Ivo Sanader nema "izražen smisao za humor" pa primjerice, u Rijeci daje izjave kako će HDZ u tom gradu pobijediti.

"Mi ne postavljamo manekene i vrtne patuljke na naše liste, mi na listama imamo ljude koji dobro poznaju ovaj grad i županiju, a upravo je koalicijska lista SDP-HNS-SHUS prava lista. Vjerujem u ove ljude i vjerujem u izbornu pobjedu 17. svibnja, jer Zadrani zaslužuju bolju vlast", poručio je šef SDP-a.

Okupljenim građanima s nekoliko riječi su se predstavili Ingrid Antičević-Marinović, kandidatkinja za gradonačelnicu Zadra te njezini zamjenici Ivo Gregov i Miro Morović, zatim kandidat za župana Duško Vidov sa zamjenicama, odnosno kandidatkinjama za dožupanicu Ladom Šokotom i Renatom Sabljar Dračevac te nositelj liste za Županijsku skupštinu Svetko Šarić.

Antičević-Marinović naglasila je kako je došlo vrijeme da se u Zadru "ugasi burza stranačkih priatelja, kumova i rođaka koji vladaju ovim gradom".

"S našim dolaskom na vlast u Zadru 17. svibnja ove godine, prestaju vrijediti stranačke iskaznice. Na red  konačno dolaze diplome, znanje i sposobnost", rekla je između ostalog kandidatkinja za gradonačelnicu grada Zadra te naglasila:

"Zadar je uvijek lijep, bez obzira tko je na vlasti, ali njegovi građani zaslužuju bolju i pošteniju vlast koja nećeviše rušiti borove da bi gradila stanove za elitu u kojima nitko ne živi umjesto stanova za građane te dječjih vrtića, škola i domova umirovljenika", poručila je Antičević-Marinović.

Vidov se u svom obraćanju osvrnuo također na prodaju zemljišta te naglasio kako će ova koalicija spriječiti prodaju naših zemljišta, šuma i vode. Ujedno, rekao je kako će se raditi na ravnomjernom razvoju cijele Zadarske županije, s posebnim naglaskom na ulaganje u infrastrukturu i razvoj poljoprivrede.

 


Reci što misliš!