Politika

Promatrači

GONG: Izbore obilježio velik broj nepravilnosti i incidenata

GONG: Izbore obilježio velik broj nepravilnosti i incidenata

U Vrsima je promatračicu GONG-a stric od načelnice općine (u alkoholiziranom stanju) izvukao s birališta i vikao na nju jer je netko uklonio plakat HDZ-a koji se nalazio na kombiju parkiranom u blizini biračkog mjesta

Današnje izbore obilježio je veliki broj kršenja izborne šutnje i to od strane većeg broja stranaka i nezavisnih kandidata.

GONG je do 18 sati primio preko 250 upita i dojava građana. Građani su se uglavnom žalili na kršenja izborne šutnje te na činjenicu da na velikom broju biračkih mjesta stranački i aktivisti nezavisnih stranaka i kandidata agitiraju te utječu na birače. Također, dojavljeni su i slučajevi da su se neslužbene osobe miješale u rad biračkih odbora.

Promatrači su do 18 sati dojavili određen broj kriznih situacija te na temelju prikupljenih i obrađenih informacija, a donosimo pregled incidenata zabilježenih na zadarskom području i bližoj okolici:

- U Vrsima je promatračicu GONG-a stric od načelnice općine (u alkoholiziranom stanju) izvukao s birališta i vikao na nju jer je netko uklonio plakat HDZ-a koji se nalazio na kombiju parkiranom u blizini biračkog mjesta.

- U Slivnici dva su se člana biračkog odbora vratila od nepokretnog birača s glasačkim listićem u kuverti, ali ona nije bila zatvorena.

- U Privlaci stranački promatrač agitira za stranku ispred biračkog mjesta.

- U Selinama (općina Starigrad), birački odbor je zabrabio promatračima nezavisne liste da idu u posjet nepokretnima.

- Novalja (Ličko-senjska županija) načelnik općine Dabo utječe na birače ispred biračkih mjesta.

- U Kruševu starije ljude odvoze na biračko mjesto i govore im za koga da glasuju (HDZ i jednu srpsku stranku).

 


Reci što misliš!