Politika

Zadar - Od predizbornog obećanja do poslijeizbornog bankrota

SDP: Ova kriza je izvorni hrvatski i zadarski proizvod

SDP: Ova kriza je izvorni hrvatski i zadarski proizvod

"Na djelu je bijeg od odgovornosti, tko je u HDZ-u kriv za rupu u proračunu. Građanima ne treba vlast koja će tražiti opravdanja nego ona koja će nuditi rješenja" upozorila je Antičević-Marinović

"Gospodin gradonačelnik konačno je priznao istinu da Grad grca u dugovima. To nama nije ništa novo, mi smo stalno govorili da je Grad prezadužen pa nas već dugo vremena optužuju da smo katastrofičari i da smo ljubomorni na njihove velike projekte. Mi nismo bili protiv tih projekata, ali smo uvijek govorili o prioritetima i da će rastrošnost kad-tad doći na naplatu" kazala je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednica Gradske organizacije SDP-a i gradska vijećnica Ingrid Antičević-Marinović.

"Na djelu je bijeg od odgovornosti, tko je u HDZ-u kriv za rupu u proračunu. Građanima ne treba vlast koja će tražiti opravdanja nego ona koja će nuditi rješenja" upozorila je još jednom Antičević-Marinović te podsjetila na nelogičnosti u trošenju novčanih sredstava gradskog proračuna, poglavito u pitanju luke Gaženice i socijalnih stanova čijih se 40 milijuna kuna odvojenih samo za tu investiciju, prema njenim riječima,  prebacivalo s računa na račun da bi na kraju ostalo samo oko 20 milijuna.

"Obznanjeno je da rupa u proračunu iznosi 70-80 milijuna kuna, međutim, ona je mnogo, mnogo veća. Sjetimo se obećanja prije lokalnih izbora, retorika je sada promijenjena za 180 stupnjeva. Planira se odustati od socijalnih programa i to je sasvim pogrešna koncepcija proračuna da se građanima dijeli tek kad se namire oni interesni krugovi bliski vlasti, a onda tek ako nešto ostane da se radi za zajedničke potrebe" zabrinuta je predsjednica zadarskog SDP-a te je najavila da će se i dalje amandmanima boriti protiv nelogičnih poslovanja Grada. 

Na konferenciji koju su u SDP-u nazvali " Zadar - Od predizbornog obećanja do poslijeizbornog bankrota" svoja su viđenja trenutnog stanja iznijeli i tajnica Gradske organizacije SDP-a te gradska vijećnica Omerka Šarić, dopredsjednik gradske organizacije HNS-a Robert Nezirović i predsjednica Saveza hrvatskih umirovljenika i seniora Gordana Mrkić.

Omerka Šarić istaknula je kako su na sjednici Gradskog vijeća dostavljena dva suprotna izvješća unutarnje revizije koja se razlikuju za 12 milijuna kuna. Zašto je došlo do ovih proračunskih rupa?, pita gradska vijećnica SDP-a te poziva gradonačelnika Vrančića da podastre izvješće unutarnje revizije kako bi se utvrdili razlozi za proračunski minus.


Reci što misliš!