Politika

Krenuo prljavo

Hebrang nakon Bandića popljuvao i Vidoševića i Primorca

Hebrang nakon Bandića popljuvao i Vidoševića i Primorca

Osim što je kritizirao stranačkog kolegu Arapovića i protukandidate Vidoševića i Primorca, te se žalio zbog situacije u kojoj "najjača stranka ima tri kandidata, dvojicu nelegalnih i jednog legalnog", što će izazvati rasipanje glasova, Hebrang se opet potužio i na tretman koji ima u medijima

"Nadan Vidošević i Dragan Primorac u HDZ su ušli kao političke nule. Iskoristili su stranku za svoju promidžbu, nisu željeli izaći na unutarstranačke izbore, već su nezavisno objavili kandidaturu i zbog toga su izbačeni. Pokazali su da su im vlastiti interesi iznad interesa stranke, a ako nisu sposobni cijeniti stranku koja ih je stvorila, kako će cijeniti vlastite birače?".

Riječi su to kojima je Andrija Hebrang u Čakovcu otvoreno krenuo u "prljavu kampanju" protiv ostalih kandidata kojima bi na izborima mogli biti naklonjeno tradicionalno glasačko tijelo HDZ-a i općenito birači desnice. Sličnu je stvar Hebrang napravio i kad se za predsjednika kandidirao Milan Bandić.

Prekorio Arapovića jer se drznuo pomisliti da HDZ-ov kandidat nije i najbolji kandidat

"Nije bio vjeran svojoj stranci pa neće biti ni svojim biračima", kazao je Hebrang i tako jasno pokazao da mu udarci ispod pojasa u kampanji neće biti nepoznanica. A da Bandića ipak doživljava kao veću opasnost od Vidoševića i Primorca, HDZ-ov kandidat pokazao je i izjavom kako upravo njega očekuje u drugom krugu. "U drugom krugu pobijedit ću Bandića sa 72 posto glasova", rekao je Hebrang pokazavši tako da mu ankete prema kojima je zasad potpuni autsajder malo znače.

U istom je tonu Hebrang govorio i o Franji Arapoviću, bivšem košarkašu i HDZ-ovom saborskom zastupniku koji se drznuo otvoreno podržati njegovog protukandidata Primorca. "Oni koji ne budu poštovali Statut stranke moraju znati da ih čekaju sankcije. Pa kako će onaj koji nije u stanju poštivati osnovni Statut svoje stranke poštivati ostale zakone?", zapitao se Hebrang i na taj način Arapoviću "diskretno" poručio da se individualno razmišljanje u HDZ-u ne isplati.

"Već sam zaboravio i kako se dođe do Prisavlja, a neki su kandidati tamo dvaput tjedno"

Osim što je kritizirao stranačkog kolegu Arapovića i protukandidate Vidoševića i Primorca, te se žalio zbog situacije u kojoj "najjača stranka ima tri kandidata, dvojicu nelegalnih i jednog legalnog", što će izazvati rasipanje glasova, Hebrang se opet potužio i na tretman koji ima u medijima.

Već ranije se Hebrang požalio da Hrvatskoj nedostaje "desničarskih" medija, a i danas je poručio kako o njegovim aktivnostima nitko niti ne piše dok se medijski prostor daje onima "koji dijele naranče i lopte ili plešu s magarcima". Hebrangu posebno smeta što ga, prema njegovom mišljenju, šikaniraju na HRT-u. "Već sam zaboravio i kako se dođe do Prisavlja, a neki su kandidati tamo dvaput tjedno", kaže Hebrang i ističe kako on blokadu na državnoj razini probija davajući intervjue lokalnim medijima.

Mesića kritizirao jer ne saziva tematske sjednice

Iako je Hebrang često isticao da njegova kampanja, za razliku od nekih drugih kandidata, neće biti cirkus i da će se sve temeljiti na ozbiljnom programu ("Čak će me i Mesić podržati kad vidi moj program"), danas je u Čakovcu puno više kukao zbog lošeg medijskog tretmana i pljucao po ostalim kandidatima nego promicao svoj program.

No, ipak je uspio najaviti da će se zalagati za reforme u pravosuđu, zdravstvu i socijalnom osiguranju, a rekao je i kako smatra da predsjednik mora imati aktivniju ulogu u Vladi, te koristiti svoje ustavne ovlasti da predlaže tematske sjednice. "Nezamislivo je da aktualni predsjednik nije predložio niti jednu takvu sjednicu otkad smo ušli u krizu", poslao je Hebrang packu i prema Mesiću.


Reci što misliš!