Politika

SDP

Antičević-Marinović: Očekivali smo ovaj rezultat

Antičević-Marinović: Očekivali smo ovaj rezultat

Na novinarsko pitanje o bivšem stranačkom kolegi Bandiću i njegovom rezultatu, Antičević-Marinović je lakonski odgovorila: 'Netko mora osvojiti i 12 do 14 posto'

Od viđenijih stranačkih kolega koji su osobno došli izraziti podršku Ivi Josipoviću tu su bili Ingrid Antičević-Marinović, Nenad Stazić, Igor Dragovan, Vojko Obersnel, Davorko Vidović, a kasnije su im se pridružili gotovo svi značajniji SDP-ovci. Podršku svojim dolaskom u stožer dali su i glazbenik Matija Dedić te savjetnik predsjednika Mesića i bivši jugoslavenski kadar Budimir Lončar, popularni dizajnerski dvojac Bruketa i Žinić, menadžerica Lidija Samardžija, Hus te drugi.

Antičević-Marinović je zadovoljna rezultatima izlaznih anketa i kaže da se radi o očekivanom rezultatu. Osvrnula se i na policijsko popisivanje promatrača na izborima u Zadru i prisjetila se loših iskustava s policijskim brodom Brzim, koji je s otoka zadarskog arhipelaga noseći glasove tamošnjeg stanovništva plovio tri dana umjesto desetak minuta.

Što se tiče slabog izlaska na izbore, kaže: 'Naši su birači izašli na izbore, što znači da bi se neki drugi trebali zamisliti.'

Na novinarsko pitanje o bivšem stranačkom kolegi Bandiću i njegovom rezultatu, Antičević-Marinović je lakonski odgovorila: 'Netko mora osvojiti i 12 do 14 posto.'

Nenad Stazić također kaže da sve ide prema predviđanjima te da mu je svejedno tko će se suprotstaviti Josipoviću u drugom krugu.

'Generalno rečeno, u dijelu koji ja pokrivam, dakle od Cavtata do Senja, svuda vodi Josipović. U Zadru je bitka za drugo mjesto između Hebranga i Vidoševića, dok je u Šibeniku Hebrang drugi', rekao nam je Ranko Ostojić.

Davorka Vidovića nije strah ni za drugi krug. 'Ni da se svi ujedine u drugom krugu, neće moći stići prednost Ive Josipovića, a neće ni biti toliko motivirani', misli on.


Reci što misliš!