Politika

Predsjednički izbori

DIP: Do 11 sati glasovalo 12,62 posto birača

DIP: Do 11 sati glasovalo 12,62 posto birača

U Zadarskoj županiji do 11 sati glasovalo je 10,81 posto birača

DIP je izvijestio da je do 11 sati na predsjedničkim izborima glasovalo 12,62 posto birača. To je za oko dva posto više birača nego što ih je izašlo u prvom krugu 27.12. Obrađeno je 95 posto biračkih mjesta.

Najveći odaziv u drugome krugu zabilježen je u gradu Zagrebu (17,10 posto), a najmanji odziv zabilježen je u Vukovarsko-srijemskoj županiji (7,57 posto), donosi Večernji list.

U Zadarskoj županiji do 11 sati glasovalo je  10,81 posto birača.

Drugi krug predsjedničkih izbora u tijeku je. Jutros u sedam sati otvoreno je oko 6863 biračkih mjesta u zemlji i inozemstvu na kojima će građani svojim glaosvima izabrati predsjenika između dvojice kandidata koji su u prvom krugu osvojili najviše glasova.

Predsjednički kandidat Ivo Josipović naveden je na glasačkom listiću pod rednim brojem 1, jer je u prvom krugu sakupio više glasova, a njegov protukandidat Milan Bandić naveden je pod rednim brojem 2.

Treći hrvatski predsjednik bit će onaj koji dobije većinu glasova svih birača koji su glasovali (50 posto plus jedan glas). Ukoliko kandidati dobiju jednak broj glasova, održat će se i treći izborni krug.


Reci što misliš!