Politika

Zatvorenici ga podržali

Bandić pobijedio Josipovića u gotovo svim hrvatskim zatvorima

Bandić pobijedio Josipovića u gotovo svim hrvatskim zatvorima

Najupečatljiviji dojam 'čovjek a ne stranka' je ostavio na zatvorenike u kaznionici Požega (70,97 posto) i u zagrebačkom Remetincu 69,07 posto

Da se osobe lišene slobode pitalo dvojbe ne bi bilo - zagrebački gradonačelnik bio bi njihov predsjednik. Naime, u šest od sedam zatvora, dakle svugdje osim u Puli, Bandić je bio uspješniji od pravnika Josipovića

Nakon što je javnost saznala da je Milan Bandić na netom završenim izborima premoćno pobijedio u riječkom zatvoru na biračkom mjestu via Roma provjerili smo kakva je situacija bila u nekima od poznatijih hrvatskih zatvora i kaznionica.

Prema podacima koje smo dobili iz Državno izbornog povjerenstva Bandić je pobijedio u kaznionicama Lepoglava, Požega, zatvorima u Puli, na splitskim Bilicama, zatvorskoj bolnici u Svetošimunskoj ulici u Zagrebu, te u Remetincu. Jedinu pobjedu iza rešetaka, pravnik Ivo Josipović izvojevao je u pulskoj kaznionici u Valturi.

Najupečatljiviji dojam 'čovjek a ne stranka' je ostavio na zatvorenike u kaznionici Požega (70,97 posto) i u zagrebačkom Remetincu 69,07 posto.

Je li Josipović uvjerljivi poraz doživio zbog programa Nove pravednosti koji uključuje borbu protiv kriminala i korupcije ili su birači u lisicama naprosto osjetili da im je Bandić bliži teško je za procijeniti.


Reci što misliš!