Politika

Odgovor na Mesićevu izjavu

Dodik: Lažni mirotvorac Mesić svoj mandat želi završiti ratom

Dodik: Lažni mirotvorac Mesić svoj mandat želi završiti ratom

Pozvao je sve političare u regiji, predstavnike međunarodne zajednice, čelnike NATO-a te sve miroljubive ljude u Hrvatskoj da osude ratne prijetnje "lažnog mirotvorca Stjepana Mesića"

Nije trebalo dugo čekati na odgovor premijera Republike Srpske Milorada Dodika na izjavu predsjednika Stjepana Mesića kako bi u trenutku raspisivanja referenduma o odcjepljenju RS od BiH odmah poslao vojsku da prekine koridor u bosanskoj Posavini.

Dodik je danas u priopćenju istaknuo kako su najnovije izjave Stjepana Mesića "uznemirujuće prijetnje čovjeka koji je političku karijeru počeo s ratom i sada bi je s ratom želio i završiti".

"Ove radikalno-ekstremne izjave za koje smo mislili da se nikada više neće čuti u našoj regiji predstavljaju klasični ratnohuškački zov i dramatične su", piše Dodik te dodaje kako su one opasne jer je Mesić još uvijek predsjednik Hrvatske i ratni zapovjednik njezine vojske koja je članica NATO-a.

Pozvao je sve političare u regiji, predstavnike međunarodne zajednice, čelnike NATO-a te sve miroljubive ljude u Hrvatskoj da osude ratne prijetnje "lažnog mirotvorca Stjepana Mesića" upućene prema srpskom narodu i Republici Srpskoj. Podsjetimo, Mesić je svoje slanje vojske obrazložio čuvanjem Daytonskog sporazuma.

"Kada bi Dodik referendumom srušio Daytonski sporazum, RS bi odmah morala nestati"

"Hrvatska je jamac Daytonskoga sporazuma. Kada bi Dodik referendumom o odcjepljenju srušio Daytonski sporazum, Republika Srpska odmah bi morala nestati, i zato bih vojno prekinuo koridor", rekao je jučer u neformalnom razgovoru s novinarima hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.


Reci što misliš!