Politika

Afere

Milinović ruši Hebranga zbog njegove upletenosti u aferu u HPB-u

Milinović ruši Hebranga zbog njegove upletenosti u aferu u HPB-u

Postupak je to kojim bi se smanjio Hebrangov utjecaj i srušila stranačka moć jer, kako piše Nacional, sve glasnije se priča o Hebrangovim vezama sa sumnjivim radnjama koje u Hrvatskoj poštanskoj banci odnedavno istražuje Uskok

Ministar zdravstva, Darko Milinović u sljedećih bi nekoliko mjeseci kadrovskim preslagivanjima sa čelnih mjesta u zagrebačkim bolnicama trebao smijeniti ljude bliske Andriji Hebrangu.

Postupak je to kojim bi se smanjio Hebrangov utjecaj i srušila stranačka moć jer, kako piše Nacional, sve glasnije se priča o Hebrangovim vezama sa sumnjivim radnjama koje u Hrvatskoj poštanskoj banci odnedavno istražuje Uskok.

Čini se da su upravo Milinović i afera u HPB-u, a ne poraz na predsjedničkim izborima, kako se naglašava, glavni razlozi Hebrangova povlačenja iz aktivne politike do kraja 2010. godine. Odlaskom Hebranga, Milinoviću bi se otvorila vrata preuzimanja liderstva desnog konzervativnog krila HDZ-a.

Milinović ruši Hebrangove ravnatelje zagrebačkih bolnica

Kadrovska preslagivanja u zagrebačkim bolnicama najvjerojatnije će zadesiti Hebrangu bliske ljude, Željka Vidasa, ravnatelja Kliničke bolnice Merkur i Željka Reinera, ravnatelja bolnice na Rebru. Vidasu Milinović zamjera to što se otegnula obnova KB-a Merkur, koja traje još od 2007., kad je kamen temeljac za radove postavio tadašnji premijer Ivo Sanader.

Sukobi između Hebranga i Milinovića traju od 2009. godine kad je aktualni ministar sa čela Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje smijenio Većeslava Bergmana, a nedugo nakon toga i Stjepana Bačića s mjesta šefa Upravnog odbora HZZO-a.

Hebranga Uskok povezuje s HPB-om

Hebranga se s aferom u HPB-u povezuje u kontekstu jedne vikendice na Pašmanu. Naime, Hebrangovo ime spominje se u iskazu jednog svjedoka kojega su istražitelji Uskoka pozvali na razgovor zato što je u mjestu Ždrelcu na otoku Pašmanu htio prodati svoju vikendicu liječniku Goranu Jurakoviću za 700.000 eura, a on ju je plaćao preko tvrtke u Španjolskoj, sumnja se, novcem kredita od Hrvatske poštanske banke. Na kraju je tu vikendicu, iako bespravno sagrađenu, za 1,4 milijuna kuna kupio Hebrang.


Reci što misliš!