Politika

SDP

Antičević-Marinović: Trebamo Kazalište lutaka, a ne poslovnu zgradu

Antičević-Marinović: Trebamo Kazalište lutaka, a ne poslovnu zgradu

'Gradonačelnik treba prestati biti gluh, slijep i nijem i početi poštivati Ustav, te predati pripadajuće ovlasti Gradskom vijeću'

Povod današnjoj press konferenciji u prostorijama zadarskog SDP-a, bile su teme iznesene na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća.

Ono što je građanima najvažnije je gospodarenje gradskim terenima, kazala je Ingrid Antičević Marinović. 'Vapimo za vrtićima, školama, domovima umirovljenika, socijalnim stanovima, a dosad smo stalno dobivali odgovore kako Grad nema terena za gradnju.  

Antičević Marinović pozvala je gradonačelnika da gradske terene na Smiljevcu, Belafuži i predjelu Skročini, stavi u službu građana, odnosno namjeni gradnje socijalnih stanova. 

 

Vijećnica Sabina Glasovac osvrnula se na još jednu temu s posljednje sjednice GV-a, a riječ je o radu trgovačkih društava u vlasništvu Grada.  Kazala je kako nije u redu da o imenovanju skupština trgovačkih društava odlučuje gradonačelnik, već se ta ovlast treba predati Gradskom vijeću. 'Gradonačelnik treba prestati biti gluh, slijep i nijem i početi poštivati Ustav, te predati pripadajuće ovlasti Gradskom vijeću. Mi ne znamo tko su ljudi koji sjede u nadzornim odborima niti na koji način su tamo došli', istaknula je Glasovac. 

Željko Mikin osvrnuo se na status dviju zadarskih institucija - Doma hrvatske mladeži i Kazališta lutaka. DHM je u prijeratno vrijeme imao status jedne od najboljih institucija za djecu i mladež na ovim prostorima, te je u potpunosti izvršavao svoju funkciju objekta namijenjenog djeci i mladima. 'Danas je DHM dan u najam Sveučilištu u Zadru, no ne znamo pod kojim uvjetima. Sveučilište ima našu podršku, ali želimo da se DHM-u vrati njegova osnovna djelatnost, odnosno da bude dan na korištenje svoj zadarskoj djeci i mladeži', kazao je Mikin. 

'Kazalište lutaka gradi se već 30 godina i još uvijek nije završeno, a župan i gradonačelnik stalno 'pazare' tko će manje sredstava dati za završetak tog projekta' , kazala je Antičević-Marinović, dodavši kako kredit od 11 milijuna kuna nije teret kojeg bi Kazalište lutaka trebalo nositi na svojim leđima, jer će, kako bi otplaćivali rate kredita, biti prisiljeni iznamljivati prostorije nove zgrade Kazališta. A tada više nećemo imati Kazalište lutaka, već poslovnu zgradu, zaključili su SDP-ovi vjećnici.


Reci što misliš!