Politika

HEP-u rekordni prihodi u pola godine

Vlada ublažava rast cijena struje do travnja 2011.

Vlada ublažava rast cijena struje do travnja 2011.

Vlada je odlučila produžiti primjenu odluke o ublažavanju porasta cijena struje, koja je donesena 2008. godine. Iz Vlade poručuju kako na ovaj način žele ublažiti negativne učinke na standard građana.

Podsjećamo, najavljivalo se kako bi cijena mogla radikalno poskupjeti već od 1. travnja ove godine, a nagađalo se da se radi o poskupljenju od 17 posto. Poskupljenje je odobrila i HERA, zbog čega je Jadranka Kosor najavila smjenu vodstva Hrvatske energetske regulatorne agencije.

"To je ponašanje neprihvatljivo. HERA je neovisno tijelo, ali nije nezavisna od stvarnog života i prilika u Hrvatskoj, kao što nije nezavisna od odgovornosti", kazala je tada Kosorica koja je bila posebno kivna zbog činjenice da je nitko iz HERA-e nije obavijestio o poskupljenju.

Čelništvo HEP-a i dalje traži poskupljenje struje, te naglašavaju kako se sadašnje cijene ne mogu još dugo održavati. No, stavove vodstva HEP-a vjerojatno su malo razblažili podaci o rekordnim prihodima u prvom dijelu 2010. godine, što mogu zahvaliti obilnim padalinama.


Reci što misliš!