Politika

Kako do istine?

Polančec: Narod će uskoro presuditi lažljivcima iz HDZ-a

Polančec: Narod će uskoro presuditi lažljivcima iz HDZ-a

Kosor mi je rekla: Bio si krivi čovjek na krivom mjestu u krivo vrijeme. Meni je tebe jako žao!

Damir Polančec u razgovoru za Jutarnji list, tvrdi da ne laže te je detaljno ispričao što se sve događalo nakon njegova puštanja iz pritvora u drugoj polovici srpnja.

- Kada sam izašao iz Remetinca, kasno navečer me nazvao prijatelj i rekao da bi se jedna osoba htjela sa mnom naći u sljedeća 24 sata jer mi želi dati podršku i prenijeti mi poruku. Ne želim otkriti njegov identitet, ali to nije gospodin Jarnjak. Sljedeći dan, 23. srpnja, ta mi je osoba došla s mandatom vrha stranke, prije svega Jadranke Kosor, s upitom jesam li spreman na razgovor s njom.

Na tom sastanku Polančec nije bio sam, bila je i neutralna osoba, te je uvjeren da će ta osoba, ako bude trebalo, potvrditi njegove riječi. Vladimir Šeks mu je na sastanku rekao da što češće optužuje Sanadera u slučaju nepotrebne studije za pola milijuna kuna.

Rekao sam mu da nemam pozitivnih emocija prema Sanaderu, ali lagati neću i ritati mrtvog konja. Pitao sam ga i da li bi moje upetljavanje Sanadera značilo da nakon toga slijedi njegov kazneni progon. Nisam dobio decidirani odgovor - rekao je Polančec.

- Kad sam mu rekao da ne mogu izravno optužiti Sanadera, Šeks mi je odgovorio: To ti nije pametno jer moraš znati da je presuda tebi već donesena. Pitao sam ga što to znači. On je rekao: To znači bezuvjetna kazna, i počeo je podizati mali prst ruke, tvrdi Polančec.

Na pitanje osjeća li ljutnju prema Sanaderu, Polančec je odgovorio potvrdno. - Da, ljut sam. Prema njemu osjećam isto što i prema Šeksu i nekim drugima. Optužuju me da lažem. No, imam dokaze da Jadranka Kosor i ekipa lažu kad tvrde da ona nije bila ni na koji način uključena te da nije bila ni na jednom sastanku vezano uz INU. Lažu oni koji vode državu i HDZ. I zato će ih članovi HDZ-a i građani Hrvatske uskoro kazniti.

Polančec je također u intervjuu izjavio da mu je Kosor rekla da ga jako žali. - Premijerka mi je rekla: Bio si krivi čovjek na krivom mjestu u krivo vrijeme. Meni je tebe jako žao. Ja znam točno kako je to bilo. Tebi je Sanader, kao i mnogima od nas, rekao: riješi to! Ja sam stoput bila u sličnoj situaciji, a kad bih mu pokušala objasniti koji su problemi, on bi rekao: ne zanima me, nađi rješenje i dođi mi s rješenjem. 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.