Politika

Korupcija

Jospiović: 'Mnoga naša koruptivna djela vezana su uz zemlje EU!'

Jospiović: 'Mnoga naša koruptivna djela vezana su uz zemlje EU!'

'Pogledajte gdje se pere novac i gdje su se nalazili partneri za korupciju. Očekujem dodatnu podršku EU kako bi se zajedničkim akcijama raščistila koruptivna djela', rekao je Josipović

'Zahvalni smo EU na primjedbama koje dobivamo kako bismo bili bolji, ali podsjećam da su mnoga od naših koruptivnih djela vezana uza zemlje EU. Pogledajte gdje se pere novac i gdje su se nalazili partneri za korupciju.

Očekujem dodatnu podršku EU kako bi se zajedničkim akcijama raščistila koruptivna djela', rekao je Josipović na predstavljanju knjige 'Korupcija i povjerenje' na Pravnome fakultetu.

Josipović je, piše večernji.hr, rekao da je politička volja prije bila 'važan faktor u sprečavanju borbe protiv korupcije', ali se danas može reći da su se stvari promijenile, mnogi su visoki dužnosnici pod optužbama i to nije napravljeno kako bi se formalno zadovoljili pritisci izvana.

Bivši predsjednik Stjepan Mesić dodao je da je 'većina velikih hrvatskih afera povezana sa zemljama etablirane demokracije'. Paul Vandoren, šef delegacije EU u RH, nije komentirao njihove izjave te je samo rekao da korupciju treba suzbijati gdje god bila i da se s hrvatskim vlastima na tome radi svaki dan. 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.